Potrzebna opinia na temat micry nissana

05 Mar 2009, 09:32

chce kupic micre do jazdy po miescie zeby bylo tanio jaki model wybrac benzyna,benzyna-gaz czy diesel no i jaka pojemnosc mam do dyspozycji 10000tys zl a moze ktos ma na sprzedanie jestem z wawy
marcin300m
Nowicjusz

05 Mar 2009, 09:52

Wszystkie Micry 1,0 i 1,3 są małopalące... Silnik 1,0 16v ma 55 i 60KM,a 1,3 16v75 KM. Diesel1,5 ma 58 Km. Różnica w spalaniu tych 1,0 i 1,3 jest minimalna. Spokojnie w mieście 1,0 mieści się w 6,5l/100km.Nie wiem czy wobec tego jest sens niszczyc taki ekonomiczny silnik gazem..? O dieslu nie wiem zbyt wiele.
Silniki benzynowe są na łańcuszku rozrządu więc odpada prawdopodobieństwo zerwania paska rozrządu bo go nie ma.
Dynamika nawet najmniejszego silniczka jest bardzo dobra.
Z wad należy wymienic przede wszystkim ciasne wnętrze ,szybko zużywające się tarcze hamulcowe i niski komfort resorowania.
Ogólnie auto raczej nie sprawia kłopotu i zadbany egzemplarz nie powinien za nadto ciągnąc po kieszeni. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...