Pierwsze autko za ok. 10 tys. Do miasta.

04 Mar 2009, 15:41

Witam

Chcialbym sie poradzic forumowiczow odnosnie wyboru samochodu do jazdy glownie po miescie.

Zalezy mi na jaknajmniejszych kosztach eksploatacji.

Autko powinno byc w cenie od 7 do ~10 tys zl.

Zaznacze ze raczej chodzi mi o cene w komisie (o ile faktycznie w komisach jest drozej) poniewaz czesc pieniedzy chcialbym wplacic odrazu a reszte na raty, co wiekszosc komisow umozliwia...(choc nie wiem na jaki %)

Moje typy to:

Honda Civic V - mozna kupic za 6-7 tys., bardzo fajnie sie prezentuje i podobno cechuje ją duza niezawodnosc

Nissan Almera - jak za 8-9 tys calkiem fajnie wyglada, jest szansa kupienia modelu z silnikiem diesla, wiec bardzo milo :)

Mazda 323/323F - Po prostu zwrocila moja uwage, ale raczej powyzsze bardziej mi pasuja

I jakby oddzielna liga (zalezna od wysokosci rat itp w komisie):

Opel Astra II - zakladajac ze cena to 10-11 tys...

Audi A4 - j.w.

Bardzo prosze o wszelkie informacje o wymienionych jak i o kredytach w komisie jesli ktos wie.

Oraz oczywiscie o Wasze typy... Moze jakies modele umknely mi calkiem?

Grunt to ladne nadwozie i w miare niskie koszty eksploatacji.

Czekam na odpowiedzi! :)
bum!
Tur3k
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Links, links... Tam na lewo.

04 Mar 2009, 16:12

z powyżej wymienionych modeli to moim zdaniem najlepsza jest mazda 323f niezawodne auto i ma niepowtarzalną sylwetke ale raczej do ekonomicznych nie należy bo miejskie autko to to nie jest
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

04 Mar 2009, 18:56

Almera też będzie dobrym autkiem. Jak masz duszę rajdowca to możesz próbować znaleźć civica w dobrym stanie
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

04 Mar 2009, 19:15

civic V fajne bezawaryjne autko.można trzaskać niezłe przebiegi.a przy okazji zaoszczędziłbyś troche.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

04 Mar 2009, 21:24

Teraz tak patrze to Mazda 323F calkiem calkiem wyglada :)

Np. [link do oferty na Allegro wygasł]

Mysle ze bralbym ja pod uwage...

Jak jest z awaryjnoscia?
bum!
Tur3k
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Links, links... Tam na lewo.

04 Mar 2009, 21:33

o audi a4 zapomnij za ta kase, astre II bedzie ciezko chociaz nie wiem z jakich przyczyn 10 latki kosztuja po 12-14k jak nowka w salonie z klima kosztuje gdzies pewnie z 35k :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 1LR-GUE
    Silnik 1LR-GUE to prawdziwy klejnot w koronie Lexusa. Japońska marka stworzyła ten motor wyłącznie na potrzeby jednego modelu – supersamochodu LFA. W rezultacie wolnossąca jednostka trafiła pod maski zaledwie 500 samochodów. ...

04 Mar 2009, 21:43

madzia to bardzo piekne auto ma niepowtarzalna sylwetkę i jest dosyć bezawaryjne jak to mazda
[link do autocentrum.pl wygasł] poczytaj tutaj opinie o nim
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin