17 Wrz 2011, 16:01
Radio może jakiś jvc, kenwood, clarion używany w granicy 150-200 zł. Patrz żeby miał przynajmniej jedną parę wyjść rca. Jak będzie mieć 2 pary to już super. Głośniki z tego co się orientuje to chyba 16 wchodzą do saxo ale na 100% nie jestem pewny. Głośniki z tanich to może gms 960xt + 25c. Bardzo fajny zestawik. U mnie grają w passacie pod mocnym wzmacniaczem(110W RMS) i dźwięk jest naprawdę super. U brata w a6 grają pod radiem i też jest fajnie. Grają lepiej niż oryginalne głośniki które tam były. Dźwięk jest czystszy i wyraźniejszy. Bas jest słabszy ale i tak jak na głośniki podpięte pod radio nie jest źle. Dobrze zasilone(50W RMS dla nich jest już wystarczające) w wygłuszonych drzwiach potrafią zaskoczyć. U mnie w pasku wprawdzie drzwi niewygłuszone ale za to seryjnie dobrze uszczelnione i już efekt jest niesamowity zważywszy na cenę tych głośników. Na wzmacniacz i kable powinno ci zostać około 200-250 zł. Kable pod 2-kanałówkę wystarczą 8mm2 np. dietza. Koszt takich kabli to około 50-70 zł. Warto poszukać wsród starych sony seri xm np. 4520,5520, kenwoodów z serii kac lub lepiej ps choć nie wiem czy znajdziesz poniżej 200 zł. Na allegro stoją też 2 wzmacniacze caliber ca-100 i ca-150 może też nadały by się a nie są zbyt drogie.