22 Wrz 2009, 08:19
Witam. Jak w temacie. Potrzeba mi mechanika od gazu z komputerem do zavoli. Problem mam taki, że jak odpalam samochód na zimnym silniku (rano) to przez jakieś 100 metrów samochód się dławi i nie jedzie prawidłowo. później już jest ok, chociaż jeszcze jadę na benzynie...Jedni mówią, że to wina gazu inni , że benzyny...mam chevroleta Trail Blazer 2002, 4.2 litry na gazie. Podpiąłem się pod komputer na ul. Obornickiej we Wrocławiu. Wyszły dwa komunikaty: 1. nr błędu 0172za bogata mieszanka i 2.nr błędu 0300 z angielskiego - RANDOM CYLINDER MISFIRE DETECTED. jeśli chodzi o pierwszy, to bym się nie czepiał, nie denerwował, ale drugi trochę mnie zastanawia. czy wszystko jest ok. na gazie na komputerze wyskakują różne MISFIRE-y, jak przełącza się na paliwo, jest ich o wiele mniej.może ma ktoś trafne spostrzeżenia. na początek chciałbym ustawić dobrze gaz w samochodzie,podobno gdzieś na giełdzie na gnieżnieńskiej ulicy jest dobry GAZOWNIK.(proszę o telefon) a później patrzyłbym dalej. Z drugiej strony, jak już mamy te instalacje gazowe w samochodach, czy jest możliwe żeby na komputerze żadnego błędu nie pokazywało ?. samochód dawno nie był podpinany pod kompa.