Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Córka moja ma dwa pieski border colli . Przez jakieś dwa lata woziła je w bagażniku fabiany drugiej combi . Był problem bo ten jeden właśnie przeskakiwał na tylne siedzenie . Taka ala kratka mocowana do zagłówków nie pomagała . Skurczybyk się przeciskał na siłę . Więc przyszła pora na radykalne posunięcia . Zbiegło to się również z chęcią posiadania przez córę większego auta . Wybór padł na Zafirę B . Do bagażnika została zamontowana klatka . Klatka wykonana na zamówienie pod wymiar . Dla każdego pieska osobno . Nad klatką jest miejsce na pełnowymiarowe koło zapasowe i jeszcze jakiś tam drobny bagaż . Klatkę można złożyć i usunąć w razie potrzeby. Pieski już tak podróżują sobie od roku . Podam tutaj zdjęcie jak to wygląda ale póżniej .Iza1985 napisał(a):Tak. Zawsze gdzie jedziemy to on z nami. Dlatego myślę o tym bagażniku i nawet o kratce bo przeskoczy na tylne siedzenia
Nie musi być zafira . Ty psiara jesteś . Bierzesz pieska tam gdzie Ty jesteś . Chcesz go wozić to woż ale bezpiecznie dla niego jak i dla siebie . Masz zapewnić swoje jak i jego bezpieczeństwo . Nie jest naturalne jak pies z bagażnika przeskakuje Ci pod kierownice . Kupuj co chcesz ale zrób wszystko aby nie zdarzyło się czego nie chcesz ze strony pieska . Z tych powodów córa wybrała kosztowną opcję klatki . Zafira jej spasowała ,bo klatka wymaganych rozmiarów się zmieściła .Iza1985 napisał(a): Może jednak Zafira?
Zakładanie takich sztywnych granic nie jest dobre w tym przypadku bo jeden samochód eksploatowany z przebiegiem ponad 200tkm może być w znacznie lepszym stanie niż taki który nie przejechał jeszcze tych 150tkm.Iza1985 napisał(a):Chcę przebieg do 150tys. ( Bo ten przebieg mi je wyklucza a nie ja)
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Ktoś by powiedział a co gdy tylna klapa nie chce się otworzyć ? Drzwiczki są i od środka . Wystarczy posunąć tylną kanapę do przodu .