Potrzebuje opinii na temat audi a4 quattro

13 Sty 2010, 13:48

Witam, prosze uzytkownikow forum o opinie na temat audi a4 quattro. Chcialabym wiedziec w jakiej wersji silnikowej naped sprawdza sie najlepiej, jak wyglada spalanie, czy jest sens przy quattro obciazac auto chipem. Mysle o aucie z 2004-2005-2006 rok, koniecznie dieslu z przebiegiem max 140 tys km.. Auto ma byc sprowadzone z Niemiec, wiec realnie myslalam o pojemnosciach do 2 litrow, ale pojawil sie ten pomysl z quattro..
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

13 Sty 2010, 13:59

ameering napisał(a):Witam, prosze uzytkownikow forum o opinie na temat audi a4 quattro. Chcialabym wiedziec w jakiej wersji silnikowej naped sprawdza sie najlepiej, jak wyglada spalanie, czy jest sens przy quattro obciazac auto chipem. Mysle o aucie z 2004-2005-2006 rok, koniecznie dieslu z przebiegiem max 140 tys km.. Auto ma byc sprowadzone z Niemiec, wiec realnie myslalam o pojemnosciach do 2 litrow, ale pojawil sie ten pomysl z quattro..

jest tylko jeden silnik napedzajacy ten pojazd w wersji quattro, to jest 2,5 o mocy 180KM, mowie o a4 b6 , samochod ma bardzo dobre opinie , uzytkownicy go sobie chwala, jesli samochod jest nie zameczony to spalanie wynosi srednio 10l na 100, niewiem czy jest sens montowac do niego chipa bo w dobrej firmie koszt tej przerobki to 1200zl, a pojazd jest calkiem mocny od nowosci , napewno nie obciazysz w ten sposob silnika, programowanie poprawia fabryczne parametry w taki sposob ze redukuje spalanie i zwieksza moc , na trwalosc niema to wiekszego wplywu
halsky11

13 Sty 2010, 18:10

Chodzi mi o taki model :
[link do mobile.de wygasł]

Pojawila sie pojemnosc 2.0 i 3.0. Jak juz wspomnialam ze wzgledu na akcyze sklaniam sie ku 2.0. Ale jesli quattro lepiej zachowuje sie przy 3.0 , to moze jeszcze raz przemysle sprawe.

[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 17:13 ]
A odnosnie chipa, instalowalam go w audi a3 2.0 Tdi. Przedtem zafundowano mi badanie wydolnosci silnika i pan ktory to instalowal mowil , ze np nie podjal by sie zakladania chipa w aucie, ktore ma np 160 tys i wiecej najechane. Robilam w Niemczech w firmie ktora tuninguje auta profesjonalnie, a nie w jakims warsztacie u wujka.
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

13 Sty 2010, 22:19

ameering napisał(a):Chodzi mi o taki model :
[link do mobile.de wygasł]

Pojawila sie pojemnosc 2.0 i 3.0. Jak juz wspomnialam ze wzgledu na akcyze sklaniam sie ku 2.0. Ale jesli quattro lepiej zachowuje sie przy 3.0 , to moze jeszcze raz przemysle sprawe.

[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 17:13 ]
A odnosnie chipa, instalowalam go w audi a3 2.0 Tdi. Przedtem zafundowano mi badanie wydolnosci silnika i pan ktory to instalowal mowil , ze np nie podjal by sie zakladania chipa w aucie, ktore ma np 160 tys i wiecej najechane. Robilam w Niemczech w firmie ktora tuninguje auta profesjonalnie, a nie w jakims warsztacie u wujka.

ty mowisz po audi b7 w poprzedniej wersji byl montowany tylko silnik 2,5 z napedem quattro,

ja osobiscie tez mam zasade ze nie podkrecam silnikow z przebiegiem powyzej 150000 bo moglyby miesiaca nie wytrzymac na nowych mapach

wracajac do twojego znaleziska, 140KM to niejest ani malo ani duzo, niewiem jak taka moc bedzie sie sprawdzac przy napedzie na 4 kola ale jak kupisz 3,0 to licz sie z o wiele wiekszym spalaniem i wtedy juz idea zakupu diesela- bo jak sadze kupujesz go z oszczednosci? - przestaje byc sensowna
wiem tyle ze silniki tdi maja bardzo waski zakres obrotow w ktorym uzyskuja uzyteczna moc mniej wiecej od 2500-3900 obrotow potem juz jest slabo , wiec sugerowalbym kupic do napedu na wszystkie kola wieksza moc albo silnik benzynowy ktory bedzie dynamiczny od 2000 obrotow do samego konca obrotomierza
halsky11