Potrzebuje pomocy!!!!

15 Sty 2013, 15:40

witam wszystkich jestem na tym forum nowy i z wracam sie z prosbą o pomoc :D
chce zakupic swoje pierwsze auto gdyz pozyczam od ojca ale głównie w weekendy i jakies wolne a chciałbym w ciagu tygodnia przestac sie meczyc z ztm sniegiem deszczem oraz innymi problemami np "plecak duzo nie pomiesci" ogólnie z dojazdem do szkoły :no: od ojca pozyczałem porsche cayen i auta typu suv mi bardzo pasuja (bo niby zwykły przyjemny samochód a przy okazji nie urwe bebechow na krawezniku) byłem w salonach forda skody nissana volvo itp itd ale nie potrafie wybrac zdecydowałem sie na suva i tutaj prosba jako doswiadczeni znajacy sie na motoryzacji i niekturzy na pewno posiadajacy auta tego typu moze by koledzy pomogli w wyborze opisali powiedzieli wady i zalety i podsuneli konkretne modele??? z góry bardzo dziekuje za pomoc :D :D :D
norberto99
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 02 2012
Auto: nie mam

15 Sty 2013, 15:47

Chcesz kupic nowego SUVa z salonu?
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Sty 2013, 16:12

tak poradzisz cos???? :D
norberto99
Nowicjusz

15 Sty 2013, 18:13

Nie wiem jaki masz budżet na ten cel. Powiedz jakie są ramki to Ci ktoś podrzuci jakis temat.
Generalnie benzyna będzie tańsza od diesla w zakupie a to pozwoli wziąśc lepsze wyposażenie.
Warto podzwonic po różnych slonach w różnych miastach jak juz wybierzesz auto w celu wynegocjowania ceny. Mozesz nawet pare tys PLN zaoszczędzić w ten sposób i wydac np na :piwo:
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Sty 2013, 18:35

troche drobnych mam cena nie jest ograniczona tzn wiadomo ze nic za 700kafli ale problem jest taki ze niewiem jaka marka i model jestem roztrzepany juz wybieraniem i potrzebuje pomocy bo sam sobie z ogromem ofert nie radze suv wydaje mis ie idealnym typem auta dla mnie nie potrzebuje czystej terenówki jak defender, luksusu jak w maybachu , pojemnosci jak w busie ani osiagów i predkosci jak w lamborghini ale wiadomo ze fajnie byłoby wjechac w lekki teren bez strachu czuc sie wygodnie i komfortowo troche załadowac jak przyjda wakacje wiec suv jest idealny podobaja mi sie np ford kuga , nissan qashqai i murano , volvo ale wiadomo ze to kropla wody w oceanie bo teraz na rynku jest od groma tego typu aut a chciałbym jakas liczbe tych najbardziej sprawdzonych i polecanych zeby wybierac w "pewniakach" :D
norberto99
Nowicjusz

15 Sty 2013, 18:57

Nie ma pewniaków zawsze moze się coś sypnąć. Widze, ze cena jest dla Ciebie mało istotna i pewnie koszty serwisu jak i utrzymania auta również to mam taka radę.
Przejedź się każdym z aut które Ci się podobaja/interesuja i kup to które będzie najlepsze.

Ja rok temu szukałem idealnego auta dla siebie i kupiłem amerykańca Honde Odyssey.
Szukałem informacji przez pare miesięcy żeby wiedzieć na co się piszę i jak juz wiedziałem, ze to jest to kupiłem i nie żałuje.

Teraz są wyprzedaże rocznika więc czasu masz nie za duzo na decyzje.
Napisz temat na forum lpg http://lpg-forum.pl/ jest tam dużo osób z konkretną widza w temacie moze tam uzyskasz konkretniejszą odpowiedz. :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 i Shelby Toyota 2000 GT
    W niedzielę zakończył się Goodwood Festival of Speed, święto motoryzacji w Wielkiej Brytanii. Wśród atrakcji przygotowanych przez Toyotę znalazło się 6 specjalnie opracowanych egzemplarzy Toyoty GT86, które ...

15 Sty 2013, 20:52

tak cena jest akurat mało istotna a wiem ze teraz sa wyprzedaze roczników ale jest proble mam klase maturalna i z czasem to kiepsko zapierdzel jednym słowem a ładna ta honda kturą masz a tak mniej wiecej to wiesz moze mniej wiecej w kture marki sie kierowac ??? no bo ja zielony a w salonie to wiesz jak nie powiedza złego słowa a na innych napsiocza bo sprzedac chca :D
norberto99
Nowicjusz

16 Sty 2013, 16:13

Temat trąci myszką. Mam wrażenie, że ten temat to żart, ale potraktuje go w miare poważnie

Dosyć mołodzieżowym wyborem byłaby chyba KIA Sportage - możesz sie jej przyjrzeć na stronie KII lub w jakimś pobliskim salonie. Inną opcją może być Ford Kuga - Również wygląda młodzieżowo, a po za tym jest bezpieczna
Xyoz
Początkujący

Prawo jazdy: 22 12 2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1.6 101km
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001