Potrzebuje pomocy w zrozumieniu silników BMW

01 Maj 2022, 14:19

Znalazłem najbardziej pomocnych ludzi, którzy sprawiają, że jeszcze bardziej chcę kupić BMW. Jedną z rzeczy, która była dla mnie krzywą uczenia się, jest zrozumienie wszystkich nomenklatur generacji i typów silników. Ktoś połączył mnie z blogiem, który krótko mówi o pokoleniach, jednak nadal nie wiem, jaki silnik ma samochód, który chcę kupić (np. N54, N55, tak dalej). Czy istnieje przewodnik, w którym wymieniono model samochodu, generację i typ silnika? Czy istnieją sposoby lub cechy, które definiują każdy z nich?
isenki
Obserwowany

01 Maj 2022, 14:28

Kolego,sprawa jest bardzo prosta z silnikami BMW,rewelacyjne,już praktycznie wyjeżdżone z racji wieku,oraz takie,które zaskakują łapczywością ku produktom menniczym.Jaki model Cię interesuje ,oraz z jakim silnikiem,konkretnie,dowiesz się wszystkiego.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Maj 2022, 15:02

Z bmw sprawa jest prosta, wszystko jest ładnie opisane nawet na Wikipedii a tutaj https://danetechniczne.info/specyfikacje/bmw.html masz wszystkie informacje szczegółowo.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Maj 2022, 22:06

Ogólnie tak,tylko w zależności od rocznika mogli coś popsuć,zazwyczaj im młodszy silnik tym gorszy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Maj 2022, 07:23

Ale w temacie nikt nie pyta który jest dobry a który wręcz przeciwnie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód dla niepełnosprawnego kierowcy
    Odsetek osób niepełnosprawnych w Polsce wynosi ponad 12% mieszkańców, czyli 3,1 mln obywateli. Podobnie sytuacja kształtuje się w całej Europie. Najczęstszą przyczynę niepełnosprawności stanowią schorzenia układu ...