Zmiana samochodu BMW 320 Na co zwrócićm uwagę ?

07 Kwi 2022, 12:40

WItam

Chciałbym zmienić samochód, to będzie mój drugi samochód, nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat. Na co zwrócić uwagę? To ma być BMW 320 Na zakup mam około 20 tys. Jestem z Elbląga więc szukam w swojej okolicy ten mi się podoba https://www.ogloszenia24m.pl/ogloszenie-bmw-seria-3-lift-150km-skora-klima-bt-tempomat-bardzo-zadbany-1178/

O co zapytać sprzedawcę ? Możecie zerknąć na zdjęcia samochodu i opis i powiedzieć czy wszystko jest ok. ?
merivkal
Nowicjusz

07 Kwi 2022, 12:43

Szukajka pali w oczy? Przecież o tym aucie, konkretnym silniku i o tym jak wyglądają oględziny to w Googlu znajdziesz masę info.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Kwi 2022, 12:47

Czytam różne artykuły i im więcej czytam to mniej wiem i każdy wydaje mi się jakiś trefny ;/
merivkal
Nowicjusz

07 Kwi 2022, 13:30

U nas przeczytasz to samo powielone więc będziesz wiedział jeszcze mniej.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

07 Kwi 2022, 15:29

merivkal napisał(a):Chciałbym zmienić samochód, to będzie mój drugi samochód, nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat. Na co zwrócić uwagę? To ma być BMW 320 Na zakup mam około 20 tys. Jestem z Elbląga więc szukam w swojej okolicy ten mi się podoba https://www.ogloszenia24m.pl/ogloszenie ... bany-1178/

O co zapytać sprzedawcę ? Możecie zerknąć na zdjęcia samochodu i opis i powiedzieć czy wszystko jest ok. ?

Czego oczekujesz ? Drogi w utrzymaniu dieslowy psujak ze sporym nalotem .

Jest tak jak Kao napisał użyj szukajki to wyskoczy Ci tyle tematów że lektury będziesz miał na tydzień. Tylko weż sobie kalkulator :D

Rób tak:

otwierasz gugle i

e90 problem (i dalej) termostat/moduł świec żarowych/koło pasowe/drżenie kierownicy/rezystor dmuchawy/rozrząd/wtryski/abs/zawieszenie :D

Miłej lektury :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Kwi 2022, 17:38

Czyli widzę że się napaliłem na 320 a mogę tego finansowo nie udźwignąć yyy. To co polecacie z bmw dla gościa, który sam sobie nie naprawi jak się popsuje do 20 tys ?
merivkal
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony całoroczne – jakie mają wady i zalety?
    Opony całoroczne – do wszystkiego, czyli do niczego? Czy może jednak istnieją uniwersalne opony, na każde warunki drogowe? Kiedy decydujemy się na zakup nowego kompletu opon mamy dwie dostępne opcje – opony dedykowane ...

07 Kwi 2022, 19:50

merivkal napisał(a):Czyli widzę że się napaliłem na 320 a mogę tego finansowo nie udźwignąć yyy. To co polecacie z bmw dla gościa, który sam sobie nie naprawi jak się popsuje do 20 tys ?

Jakieś retro E36 ewentualnie e46 jak przyjmiesz spory starter nie współmierny do wartości ale dający szansę na jako taká jazdę bez przygód.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

07 Kwi 2022, 21:54

e39 będzie najrozsądniejszym wyborem najlepiej by było na m52 czyli przedlift.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika