Potrzebuje porady co jest do czego.

20 Cze 2010, 21:07

Witam !!
Ogólnie to byle jaka instalacja tak mi się wydaje ale ma taki sterownik jak na zdjęciu poniżej:

[link wygasł]

I teraz pytania:

Pozycja 1 to silnik dziala na gazie a pozycja 2 to silnik dziala na benzynie. A od czego jest zero ?? Nie podaje w ogole paliwa wtedy ??

Kiedy świeci się rezerwa ?? I czy to rezerwa od poziomu gazu ?? Juz auto mi gasło z powodu braku gazu a rezerwa sie nie swiecila dlaczego ??

I od czego jest czerwony przycisk? Nie jest to taki ze sie przelacza i tyle tylko odskakuje i slychac ze jakie elektrozawór tez pracuje wtedy.

Dziękuje za pomoc :)
bartmis
Nowicjusz

20 Cze 2010, 22:29

bartmis napisał(a): ale ma taki sterownik jak na zdjęciu poniżej

1/ Silnik pracuje na gazie
2/ Pozycja srodkowa ustawiasz wtedy kiedy chcesz przełączyc silnik z gazu na
benzynę lub odwrotnie.
3/ Silnik pracuje na benzynie
Jeszcze odnośnie pozycji środkowej-uzywasz jej tak dlugo az silnik zaczyna przygasać
i wtedy dopiero przełaczysz przełącznik na gaz lub benzynę....Silnik w tym czasie spala
pozostałości gazu lub benzyny...Myslę ze nic się nie pomyliłem... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

21 Cze 2010, 09:48

Czerwony przycisk to chwilowe wzbogacenie mieszanki LPG. Gdy zostawisz samochód na gazie i chcesz odpalić na gazie a nie chce zaskoczyć to pstrykasz i załapuje(przynajmniej w teorii)
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

21 Cze 2010, 15:55

Dziękuje za pomoc. Mogę jeszcze powiedzieć ze nigdy nie używałem tego czerwonego przycisku. :) Teraz ostatnio mnie natchnęło. I jak jest ciepły silnik to obroty idą w górę jak go nacisnę jak przytrzymam dłużej to silnik gaśnie w końcu. Jak silnik jest uruchomiony i jest jeszcze zimny to gaśnie od razu. Przy odpalaniu jeszcze nie stosowałem tego. A zawsze opalam na gazie. Na benzynie odpalałem w zimę przy bardzo dużych mrozach jak nie chciał na gazie palić.
bartmis
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...