REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jak np świecącą poduszka w e39, typowa usterka tego modelu a winna jest mata w siedzeniu, trzeba pojechać do elektronika i zrobi porządek raz na zawsze a Janusze przyjeżdżają kupić auto i mówią że napewno był bity bo poducha świeci.rbkt666 napisał(a):już szczególnie jak irytują Cię jakieś pierdoły na które 3/4 kierowców nie zwróciło by uwagi i nie ruszało tematu.
Kao napisał(a):Tak jak widzisz jak trzeba dać konkretne argumenty pogrążające e39 to temat ucichł bo ich zwyczajnie brak.
rbkt666 napisał(a):A mnie zawsze bawi jak Szybki wychwala Lexusy pod niebiosa, a na BMW nie zostawia suchej nitki.
rbkt666 napisał(a):Znajomy kupił e91 z 2.0d z przebiegiem 150kkm (mieszka w Niemczech), teraz ma ponad 250 i jedyne co zrobił z "napraw" to koło pasowe. Z eksploatacji olej, filtry, tarcze i klocki i to tyle.
rbkt666 napisał(a): kupiłem zajazd is200 w który wpakowałem przez półtora roku łącznie tyle hajsu, że mógłbym za to kupić drugiego w lepszym stanie
rbkt666 napisał(a):Skrzynia manualna w tym samochodzie woła o pomstę do nieba (temat na forum Lexusa dotyczący kiblowatej skrzyni ma 14 stron). Argument często przytaczany przez fanboyow, że ta przekładnia spokojnie wytrzymuje niuta z V8 po swapie jest inwalidą, skoro hałasuje, haczy i wibruje na poszczególnych biegach. I to nie jest kwestia mojego byłego egzemplarza, bo jeździłem 4 sztukami i w każdej to samo prócz wibracji na 4 i 6 biegu.
rbkt666 napisał(a):Pomijam już to, że mechanicy nie chcą podejmować się np. regulacji zaworów, bo są szklanki, ale może to wynika z tego, że mam samych wymieniaczy amatorów w swojej okolicy? A nie wspominam już o tym, że do przednich zacisków najlepiej zaglądać co wymianę oleju...
to zobacz w tych internetach ile tematów dotyczy e39, a nawet jakbys znalazł że 2-3 tematy to straszne, pękł zbiorniczek po 20 latach, zauważ że pękające zbiorniczki najczęściej dotyczną serii 3 i głównie e46 à od czego ? Od pałowania głównie a to tylko 20 letni plastik już pomijam ze jego wymiana trwa 15 minut à zamiennik kosztuje 100 zł. Termostat? A to technologia z NASA? Termostat pada jak w każdym innym aucie, w autach grupy vw norma jest stercząca wskazówka na 1/4 i tam afery nie ma a jak jest BMW to nagle ło panie jaki złom termostat padł a jak już linka od szyby pęknie to już całkiem tylko polać benzoliną i to jak najmniejsza ilością żeby nie było szkoda i podpalić. Wymyślił usterki, zbiorniczek za 100 zł i podnośnik szyby za 30 w uzywce lub 100 nowy. Zostało tylko nerkę sprzedać na koszta. A zawiasu to się nie czepiaj bo akurat e39 ma je bardzo twarde nie jest wyjątkiem auto ok 20 letnie z przebiegami ok 300k jeszcze na oryginalnym zawiasie.szybki napisał(a):Ostatnie 3sztuki przyjechały z problemami ogrzewania/ukł.chłodzenia no na google też pewnie te powtarzające się rekordy o pompkach wody, zjebanych termostatach/wisko (opisywane w biuletynach)/czujnikach temperatury... strzelające zbiorniczki wyrównawcze nikomu nie są znane
szybki napisał(a):Dobra nie ma co gadać jest gitara
"ostatnie prawdziwe" to takie, które można kupić do 20kPiotrekEs napisał(a):Dużo też naczytałem się, że E39 jest ostatnim prawdziwym BMW
mike napisał(a):ostatnie prawdziwe" to takie, które można kupić do 20k (to nie moje słowa)
Invi napisał(a):Auto bardzo fajne i niedoceniane jednak na mega tanią eksploatację nie ma co liczyć
Kao napisał(a):Dobre to jest proste e39 jest bee bo jest to bmw à 607 który jest typowym francuzem jest już git
szybki napisał(a):Piotrze nie fisiuj nie masz kasy na pewnego rodzaju moto opcje. Kup coś na co Cię stać dozbieraj kaski i kupisz sobie coś innego.