REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PiotrekEs napisał(a):Trzecia opcja wkładam pewnie jakieś 1,5-2k w blacharke
Invi napisał(a):I teraz nie wiem czy napisać ci ile to będzie naprawdę kosztować czy poczekać aż sam pojedziesz do blacharza po wycenę
Invi napisał(a):raczej nie łudź się, że dostaniesz 6-7k za samochód z 2004 zardzewiały z każdej strony, dla klienta liczy się wygląd, szczególnie przy takiej kwocie auto powinno wyglądać na o wiele droższe niż jest w rzeczywistości
Invi napisał(a):Szczerze? Jeździć póki się da, jak są dziury to łatać we własnym zakresie pianką/szpachlą/spray'em, na koniec zezłomować. W międzyczasie odkładać na coś w dobrym stanie
mike napisał(a):Nawet gdy zrobisz tą rdzę, to jedyne na co możesz liczyć, to wyceczki Januszy z miernikami lakieru, którzy będą z niezadowoleniem cmokać, że robiony (nie pytaj, taki jest w Polsce folklor samochodowy).
mike napisał(a):Na wstępie, lekko licząc, wydasz równowartość zakupu na pakiet startowy.
mike napisał(a):Wymiana Mazdy na e39 w najniższym pułapie cenowym będzie wycieczką spod rynny do bajora (i nie chodzi o Michała).
a coś pan tam tak drogiego naliczył? świece i olej?mike napisał(a):Na wstępie, lekko licząc, wydasz równowartość zakupu na pakiet startowy.
generalnie przez "pakiet startowy" uznaje się olej + filtry + rozrząd, natomiast przy kupnie starego BMW na pewno się na tym nie skończy i możesz tak naprawdę trafić na wymianę całego zawieszenia, hamulców, przeniesienia napędu (a na pewno opony, no bo hello, BMW, tył napęd), a i święte jeśli chodzi o blachę, e39 nie jest.PiotrekEs napisał(a):Co masz na myśli mówiąc pakiet startowy ?
szybki napisał(a):Kao proszę Cię przy tych "miłośnikach" marki... e39 za kwoty które tam padają
I już widzę następnego inwestora... przyjdzie wahacze wymienić ... proszę pana a na złomie ile kosztują?
A chłodnica da się skleić poxipolem...a te przewowodziki to można samemu dociąć z babci kalosza
Dla mnie jest to auto dla świadomego użytkownika dokładnie tak samo jak Alfa Romeo
PiotrekEs napisał(a):mam wrażenie, że nawet kupując E39 naprawdę sprawne, to będę wkładał w nie po 2k miesięcznie. Co do części to mam skłonność ich szukać w sklepie i zazwyczaj nie "marki" Maxgear czy Kraft lub inne wynalazki, ale coś ze średniej półki.