REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przy następnym OBT diagnosty nie interesuje stan licznika z poprzedniego OBT.Zaswiadczenie to jest tylko i wyłacznie wydawane dla własciciela pojazdu.Oczywiscie ze w przypadku sprzedazy mozna przekazać to dla nowego własciciela ktory moze sobie porównać stan licznika z poprzedniego OBT ze stanem faktycznym w momęcie kupna pojazdu....archi4lo napisał(a): Spotkałem się z opinią, że przy okazji sprzedaży auta powinno się przekazać kartkę z potwierdzeniem przeglądu nowemu właścicielowi by przy następnym przeglądzie mógł ją przedstawić diagnoście.
Migi60 napisał(a):Zaswiadczenie to jest tylko i wyłacznie wydawane dla własciciela pojazdu.
To samo czynię przy kazdym OBT.Jezeli nie wpisze przebiegu od razu mam info od programu ze to pominęłem.Tu sprawa jest prosta-jezeli nie wpiszę do kompa to nie ma przebiegu w wydrukowanym zaswiadczeniu... i vice versa.MotoAlbercik napisał(a): Bo u mnie, diagnosta wpisuje przebieg normalnie do komputera.
Ja nie widze w tym zadnego przestępstwa a wieć jezeli kupujący sobie tego zyczy to oczywiście podaję.Z reguły przy tym sa dwie strony:sprzedający i kupujący...MotoAlbercik napisał(a):Pytanie tylko czy diagnosta może udzielić takiej informacji kupującemu.