Poważny problem z rejestracją z francji

09 Gru 2011, 15:28

Witam

Mam problem z którego nie bardzo wiem jak wybrnąć. Od razu mówię że ze swojej winy.
Kupiłem samochód pochodządzy z francji porobiłem już wszystkie opłaty i załatwiłem dokumenty, a kiedy przyszło do zarejestrowania auta w wydziale komunikacji pojawił się problem.
Otórz jest rozbierzność w datach zakupu auta i sprzedaży auta we francji. Data na francuskim dowodzie rejestracyjnym to "sprzedano: 16.02.2011", na umowie kupna sprzedaży która jest między mną a właścicielem widniejącym we francuskim dowodzie rej. 22.11.2011, na vat-25 data 22.11.2011. wydział komunikacji przyczepił się że te wszystkie daty powinny być takie same, a jak nie to oni wysyłają umowę kupna sprzedaży do francji w celu sprawdzenia. Umowa sporządzona "wiadaomo jak" więc tego bym nie chciał. Co mogę zrobić w takiej sytuacji.
kacprzak
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2000

09 Gru 2011, 17:15

Dodam że WK nie odmawia zarejestrowania, ponieważ nie mają podstaw. Ale zawiadomiła mnie że skieruja sprawę do prokuratury jeżeli będę sie upierał żeby auto zarejestrowali.
kacprzak
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2000

12 Lut 2013, 08:14

Witam, mam dokładnie taki sam problem z samochodem, czy jest możliwość aby odpowiedział mi Pan jak wybrnął z tej patowej sytuacji?pozdrawiam
jurek1964
Obserwowany

Prawo jazdy: 20 10 1983
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: polo
Silnik: 1,2
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Dlaczego zwolennicy hybryd wybierają Toyotę C-HR?
    Toyota C-HR Hybrid szturmem zdobyła rynek hybryd w Polsce i jest liderem aut z takim napędem. Sprawdzamy, co czyni ten samochód aż tak popularnym. Odważny crossover Pierwszą zapowiedź kompaktowego crossovera Toyoty ...