REKLAMA
Witam,
Mam spory dylemat. W związku ze zbliżającą się wiosną (wiem wiem, trochę czasu zostało ale jednak zbliżamy się do niej ) chciałem odrobinę odświeżyć lakier na swoim samochodzie albo przynajmniej odpowiednio to odpowiednio zaplanować. Od razu napiszę, że chodzi o Scirocco. Polerowanie to będzie obowiązek jednak oprócz polerki chciałem zabezpieczyć lakier powłoką. I tutaj zaczął się problem. Im bardziej zacząłem się wgłębiać w temat powłok, tym więcej pytań i wątpliwości rodzi się w mojej głowie. Tak jak w temacie stoję przed wyborem powłoki ceramicznej albo kwarcowej. Dodam też, że jestem z Gliwic i tak naprawdę nie wiem, który salon detailingowy wykona mi taką usługę w rozsądnej cenie i nie użyje przy tym papieru ściernego i mleczka cif, a zabezpieczy to nie wiem... woskiem. Nie wiem czy jedynym w Gliwicach ale na pewno jedynym takim, który udało mi się znaleźć w sieci (Google, FB) są Bracia Pietrzak http://www.braciapietrzak.pl/uslugi/powloka-ceramiczna. I tutaj rodzi się kolejne pytanie, czy ktoś korzystał z ich usług i ma jakieś doświadczenia z tą firmą. Proszę Was o pomoc przy wyborze powłoki (jakieś doświadczenia, trwałość, jak duży połysk jest po itd.) no i jeśli macie jakieś doświadczenia z wymienionym salonem (albo innymi) podzielcie się nimi. Z góry bardzo dziękuję za pomoc