mam taki problem, że na klapie bagażnika zrobił mi się odprysk i widać oznakę rdzy. W celu jej usunięcia zakupiłem zaprawkę w kolorze samochodu, odtłuszczacz, lakier bezbarwny, oraz odrdzewiacz. Chciałbym się dowiedzieć, czy po starciu lakieru i pozbyciu się papierem ściernym rdzy koniecznie będzie położenie szpachli, oraz czy mógłby ktoś oznajmiony z tematem wytłumaczyć mi krok, po kroku jak należy się za wszystko zabrać.
Dodatkowo, chciałem się dowiedzieć czy mogę tą zaprawką pomalować, lub w jakimś stopniu zamaskować zdarty lakier i rysę na zderzaku.
Miejsce przy szybie trzeba dobrze oczyścić z rdzy. Jeżeli okaże się że po jej usunięciu jest nierówno to wtedy należałoby wyrównać szpachlą. Następnie podkład i dopiero farba z kolorem nadwozia, a na końcu najlepiej lakier bezbarwny w celu zabezpieczenia całości.
Jeżeli wcześniej czegoś takie samemu się nie robiło to kupując wszystkie preparaty i licząc poświęcony czas wyjdzie drożej niż zostawienie auta u lakiernika na zaprawki
Automotive Brand Contest - nagrody dla Renault Renault otrzymało 5 nagród w trakcie ceremonii otwarcia Salonu Samochodowego we Frankfurcie w ramach tegorocznej edycji konkursu AUTOMOTIVE BRAND CONTEST. Wyróżnione zostały stylizacje nadwozia modeli Clio, ...
Jaki wpływ na prędkość ma hałas silnika, a jaki muzyka? Badania wykazują, że hałas silnika ma wpływ na prędkość, z jaką jedzie kierowca. Gdy kierowca nie słyszy natężenia pracy silnika, jeździ szybciej i znacznie zaniża szacowaną przez siebie prędkość, z jaką się porusza*. A jak ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.