Tylne zderzak kia carens

03 Cze 2016, 20:43

Witam.
Panowie mam takie pytanie.
W autku kia carens 2006 r. taka jak na zdjęciu http://starmoz.com/images/kia-carens-2006-15.jpg na tylnym zderzaku delikatnie jest wgniecenie, centralnie na środku. Kiedyś delikatnie miał kontakt z słupkiem.
Wgniecenie jest tylko od góry, takie może na 0.2 cm i na w miejscu gdzie jest kąt prosty, tak mniej więcej odeszła trochę lakieru. Totalnie nie jestem w tych sprawach zorientowany. Jest opcja to jakoś samemu zregenerować?
Niestety nie mogę dodać zdjęcia jak to wygląda. Ale może zna ktoś jakiś sposób. Nie chciałbym od razu dawać do roboty komuś, bo może da się to we własnym zakresie zrobić. Wiem, że tak trochę to skrupulatnie przedstawiłem, ale sprawa jest taka, że to nie mój wóz i chciałbym to jak najszybciej naprawić. Proszę o wyrozumiałość, bo jak mówię nie znam się na takich rzeczach. :)
vixo
Obserwowany

Auto: nie mam

08 Cze 2016, 22:11

vixo napisał(a):Wgniecenie jest tylko od góry, takie może na 0.2 cm i na w miejscu gdzie jest kąt prosty, tak mniej więcej odeszła trochę lakieru. Totalnie nie jestem w tych sprawach zorientowany. Jest opcja to jakoś samemu zregenerować?
Możesz spróbować dorobić farbę i zrobić zaprawkę jeżeli miejsce uszkodzenia jest tak małe. Jak chcesz usunąć wgniecenie trzeba by podgrzać lekko opalarką tak żeby nie uszkodzić lakieru i próbować wypchnąć od środka to co jest odkształcone tak żeby wróciło na swoje miejsce. Ewentualne pozostałości i nierówności trzeba by było wyrównać szpachlą do plastiku, a następnie dopiero zagruntować i pomalować.

Nie widzimy jak duże jest to uszkodzenie więc ogólnie napisałem jak można coś takiego naprawić.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999