Poznaj ściemy sprzedawców samochodów

24 Mar 2015, 10:41

Szukasz samochodu z drugiej ręki i przeglądasz ogłoszenia w internecie? Zobacz, jakie zabiegi najczęściej stosują nieuczciwi sprzedawcy – zarówno handlarze w komisach, jak i zwykłe osoby prywatne. Pokazujemy, jak rozpoznać ściemy sprzedawców.

[link do mFind wygasł]

Pozdrawiam,
Urszula Zimnoch
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

24 Mar 2015, 16:34

Będzie więcej?
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

24 Mar 2015, 16:41

A masz jakieś pomysły? Wiedzę? Jeśli wiesz na co jeszcze warto zwrócić uwagę, to każda wskazówka jest cenna :)

Ja dodatkowo polecam [link do mFind wygasł]

Pozdrawiam,
Urszula Zimnoch
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

24 Mar 2015, 21:47

Ja dodam, że chyba każdy zielony przed kupnem prosi o pomoc doświadczonego kierowcę. Zawsze jeździłem ze szwagrem i potrafił wszystko wypatrzeć i przy rozmowie z handlarzem wszystko wyciągał. Potrafi wyczuć dwumasę do wymiany w niekrótkim czasie, usterki w działaniu klimatyzacji.
dreamer
Początkujący

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 22 01 2013
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Volkswagen Jetta
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...
    Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...