Praca silnika wv golf III benzyna / gaz

17 Maj 2010, 19:29

lMAM WV GOLF III i mam problem bo nie wiem dlaczego mi przerywa na poczatku 10 km pracę mój samochód. NA benzynie to przerywa , no i wiecie ja mu w gaz ( na pedał gazu)a on przez 4 sek. nie reaguje jakbym wogóle żadnej czynności nie wykonywał. Zaś gdy jadę na LPG to do tego stopnia przerwie jazde .że aż się zatrzymie. Po przejechaniu dłuzszego odcinka zachowuje sie idealnie. Jednak dgy znów ostygnie np. po pół godz to znów zaczyna sie to samo szwankowanie auta.:(
konradvip
Nowicjusz

Miejscowość: pomorskie

18 Maj 2010, 09:26

Trudno ocenic co moze byc ale pamietaj ze w samochodach z zasilaniem LPG zwalszcza tych kiepskiej jakosci dosc szybko zuzywaja sie elementy ukladu zaplonowego czyli swiece, przewody, kopulka , palec rozdzielacza jesli jest w tym modelu .I od tego bym zaczal jesli te elementy maja juz sporo przepracowane.
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Europejska premiera samochodu Volkswagen Jetta Hybrid
    Jetta Hybrid jest napędzana nowoczesnym silnikiem benzynowym (TSI o mocy 110 kW/150 KM) oraz silnikiem elektrycznym o mocy 20 kW – takiej samej, jak w XL1, jako skrzynia biegów montowana jest seryjnie automatyczna, ...
    Flagowy SUV Lexusa zostanie zelektryfikowany
    Koncern Toyota zapowiedział przyspieszenie upowszechniania samochodów zelektryfikowanych – hybrydowych, hybryd plug-in oraz aut czysto elektrycznych, zasilanych akumulatorami lub wodorowymi ogniwami paliwowymi. ...