Prawo jazdy - czy kategorię B można zdawać od 16 lat?

30 Paź 2008, 18:57

słuchajcie :P
Jak to bedzie z przepisami na prawo jazdy w 2009? a konkretnie chodzi mi o to czy bedzie mozna normalną kategorie B zdawac od 16 lat bo słyszałem ze tak. I jeszcze jedno, Ja jestem z grudnia :D Noi nie wiem czy prawko mozna bedzie zdawac normalnie rocznikowo czy trzeba miec ukonczony wymagany wiek ?
jpatryk125
Nowicjusz

30 Paź 2008, 19:10

Nie wiem jak będzie z przepisami z tym prawkiem od 16 lat,ale zawsze trzeba było mieć skończone lata,żeby zdawać i to się napewno nie zmieni.
v40
Początkujący

31 Paź 2008, 08:33

no mi własnie najbardziej chodzi o ta granice wieku :P
jpatryk125
Nowicjusz

01 Lis 2008, 19:11

http://prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=14106

Dążą do zwiększenia granic wiekowych zdających na prawo jazdy (szczególnie A) a Ty się pytasz czy kat. B będzie od 16lat... NIE BĘDZIE - dam sobie nawet rękę uciąć! Wystarczająco dużo wypadków jest na polskich drogach.
adelon
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus LM - czy to będzie flagowa limuzyna czy crossover?
    Lexus zarejestrował w amerykańskim urzędzie patentowym znaki towarowe LM 350 i LM 300h. Liczby w tych oznaczeniach pozwalają łatwo odgadnąć, że dotyczą one pojazdu w wersji z napędem konwencjonalnym i hybrydowym, natomiast ...