Prawo Jazdy - Od czego zacząć?

06 Lut 2019, 15:00

Cześć, nie wiem czy to odpowiedni dział,z góry przepraszam.

Planuję zrobić prawo jazdy kat C i tu moje pytanie, od czego zacząć?
Co pokolei powinienem zrobić aby zdobyć wszystkie uprawnienia,kursy aby pracować jako Kierowca, ze zwykłymi towarami.
Wiem że to troche kosztuję lecz słyszałem i czytałem że może być nawet dofinasowane w 80% czy ktoś coś wie więcej na temat dofinasowań?
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

06 Lut 2019, 18:13

Przez urząd praca dostajesz dofinansowanie na prawo jazdy kat. C. Trzeba sie tam zarejestrować i zgłosić wniosek o dofinansowanie.
gber44

07 Lut 2019, 00:20

gruber99 napisał(a):Przez urząd praca dostajesz dofinansowanie na prawo jazdy kat. C. Trzeba sie tam zarejestrować i zgłosić wniosek o dofinansowanie.

Przez urząd pracy to wiem ale chodzi mi o dofinasowania na firmę.
Gdzieś czytałem % zależny jest od wielkości firmy Mikrofirma Mała firma i Duza Firma. Tylko jak/gdzie z tego skorzystać
Marcin96
Początkujący

Zdjęcia: 5
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Renault EZ-ULTIMO to samochód autonomiczny
    Warszawa posłużyła jako sceneria do dla filmu promocyjnego oraz realizacji sesji zdjęciowej najnowszego samochodu autonomicznego Renault EZ-ULTIMO, oficjalnie pokazanego po raz pierwszy na Salonie Samochodowym w Paryżu. W ...