Prawo jazdy pytanie.

26 Kwi 2011, 23:48

Witajcie
mam taki problem, otóż w tym roku kończę 18lat i zamierzam zrobić prawo jazdy. Moje pytanie brzmi czy można zgłosić się na kurs prawa jazdy 3 miesiące przed ukończeniem 18 lat oraz słyszałem że można również zdawać egzamin nie mając ukończonych 18 za pisemnym pozwoleniem rodziców, a dokument zostanie wydany dopiero po 18. Przepraszam jeśli wiadomość umieściłem nie w tym dziale. Z góry dziękuje za wypowiedzi.
tadek123456789
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Kwi 2011, 16:05

Kurs możesz rozpocząć 3 mies przed uzyskaniem pełnoletności - to prawda ... egzamin i tak chyba Ci nie wyjdzie przed, bo są pewne zasady, które to ograniczają ... np. nie możesz wyjeździć 30 h w tydzień i teminy sa też kilkutygodniowe ... chyba tyle możesz poczekać ???
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

27 Kwi 2011, 20:19

Na egzaminie musisz pokazać dowód osobisty lub inny dokument ze zdjęciem potwierdzający wiek w celu upewnienia, że Ty to Ty, a nie kolega. Zatem egzamin możesz zdawać najszybciej w dniu 18-tych urodzin.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Kwi 2011, 18:49

Ja jak zdawałem zaraz po urodzinkach to poszedłem z paszportem.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA Š978 (Typ 978), 1956 rok
    Decyzją Ministerstwa Przemysłu Czechosłowacji z roku 1955 czechosłowaccy konstruktorzy otrzymali zadanie stworzenia całkowicie nowego samochodu dla "szerokich mas pracujących". W tym czasie wdrażano produkcję modelu 440 (Spartak), ...
    Hybrydowa Toyota Yaris na polskim rynku
    Hybrydowa wersja miejskiej Toyoty Yaris w szybkim tempie zdobyła sobie uznanie polskich kierowców. Od debiutu w czerwcu br., polscy klienci zamówili już 292 sztuki Yarisa Hybrid. Plan sprzedaży Toyota Motor ...