Prawo jazdy ??

30 Lip 2010, 11:55

wujekk87 napisał(a):artykul ze mlodzi gina przez tylny naped w swoich samochodach
POCZYTAJ SOBIE

Ambitne artykuły czytasz. Dziennikarze motoryzacyjni to matoły bez wiedzy, powtarzają w kółko swoje farmazony, stereotypy i subiektywne opinie. Co do kolegi - kryminalisty, to ja nie rozumiem Twojej sytuacji, ale jak masz 17 lat to wróć z tematem auta jak będziesz miał prawko w ręku, a za 6tys zł to nie kupisz dobrego Merca/BMW o mocy około 200km, możesz poszukać E30 ładne z silnikiem M40, może m20b20 przy farcie kupisz.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lip 2010, 12:21

ten merc co dales linka akurat ma automat wiec nie wiem czy go warto ogladac skoro chcesz lans w manualu

link z tym artykulem dodalem ironicznie :neutral:
moze chlopak konczy 18 za pl roku i juz teraz chce sie rozejrzec za samochodem?
tylko tak jak pisal Kubuch nie wiem czy 17 letni 200 konny klamot bedzie dobrym wyborem dla swiezego kierowcy :neutral:

a co do tych artykulow to jest chyba w nich troche racji i nikt nie ma uprzedzen do BMW tylko do mlodziezy ktora sie tym porusza, bo niektorzy (podkreslam niektorzy) wsiadaja w takie auto na poczatku przygody za kolkiem a pozniej sie widzi i slyszy ze "z niewyjasnionych przyczyn samochod wypadl z zakretu i zatrzymal sie na przydroznym drzewie" :neutral:
sam widzialem nie raz jak lebki dopiero co zrobia prawko a pozniej wsiadaj do pelnoletnich aut z ogromna moca jak na ich umiejetnosci i nie potrafia sie w tym zachowac a przygoda konczy sie na pierwszym lepszym zakrecie :neutral:
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

30 Lip 2010, 12:24

Ja jestem za dużymi samochodami i tylnym napędem tylko, że jak coś jest duże i dobre to niestety musi dużo kosztować :sad: Znam gościa który napalił się na BMW 7 z silnikiem 3,5k i automatem, znalazł i kupił taki samochód za 3500 pln i pojeżdził nim... (uwaga buduję napięcie :wink: ) 4 dni (słownie "cztery") :!:
Zalecam ostrożność przy zakupie. Nie kupuj autka sam zawsze jedz z osobą która potrafi na chłodno ocenić stan pojazdu.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

30 Lip 2010, 13:50

jiGsaw, Hmmm wiesz kolego nie chce ci tutaj wyzywać... ale kryminalista to wiesz tam siostre brata nazywaj ale nie mnie dobra ? dzieki za info co napisałeś
18 nie długo mam więc szykuje prawo jazdy o to mi chodzi własnie z tego co wiem tez mi mówiono ze bmw/merc takiego nie kupie 200 koni dobrego musiałby być dojechany :) dzięki za wypowiedz

wujekk87, Wiem ale nie jestem z tych ze dostaną samochód 18 lat i lans po miescie jedna ręka i się wożą nie jestem z tych więc bez obaw ale również dziękuje za twoją wypowiedz

BRODATY, Tak wiem tez nie raz miałem taką sytuację ze kolega brał to potem tydzien i naprawa więc jeśli mam brać to piszę do was a jeśli miałbym jechać na jazdę próbną to z doświadczonym kierowcą i z takim co ma pojęcie o samochodach :)

moze powiecie mi jaki samochód byście polecali tak do 7 tyśięcy narazie tylko tyle mam niestety ze by był 4/5 drzwi
DsAs
Nowicjusz

Miejscowość: zambrów

30 Lip 2010, 14:12

Na kurs prawa jazdy możesz sie zapisać mając 17lat i 9miesięcy,wcześniej tylko i wyłącznie za zgodą rodziców a egzamin zdajesz najwcześniej w dzień ukończenia 18roku życia.

Jeśli będziesz już jechał oglądać auto to jedż z kimś oblatanym kto ma jakiekolwiek pojęcie na ten temat i pamiętaj NIGDY nie jedż do warsztatu który zaproponuje Ci sprzedający,zawsze Ty wybierasz gdzie jedziecie sprawdzić auto.

A co do samego samochodu to ja bym narazie zajął sie zdawaniem całego prawka a dopiero potem czegoś szukał bo niewiadomo kiedy zdasz,może być że zdasz od strzału a może być tak że będzie to sie ciągło jakiś czas i dopiero za którymś zdasz,także najpierw prawko,potem furka.Takie jest moje zdanie i chyba nie tylko moje.

A co do Mercedesa co wcześniej to za 7tys nie znajdziesz dobrego egzemplarz C klasy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Lip 2010, 14:15

Na prawo jazdy możesz się zapisać dopiero 3miesiące przed ukończeniem 18roku i wtedy musisz iść do lekarza by ci badania zrobił mi sprawdzał tylko wzrok (weź ze sobą książeczkę zdrowia i ze 100zł na te badania) i lekarz ci da jakiś tam papierek i z tym dopiero możesz się zapisać na naukę prawa jazdy, potem będziesz wyjeżdżał 30godzin proponuje miesiąc przed 18stką iść do urzędu i wyrobić sobie dowód osobisty a nawet nieco szybciej chyba że masz paszport bo tylko z dowodem lub paszportem możesz przystąpić do egzaminów , a na egzamin możesz iść dopiero dzień po 18sce (z czego kojarzę bo w marcu tego roku zdawałem prawko)
Czy ciemno, czy jasno płynie muza przez miasto ;)
Fiat Stilo 1.9jtd 115km 2002r
Opel Zafira Tourer 2.0CDTI 165km 2013r
pawel92
Początkujący

Miejscowość: Białogard
Prawo jazdy: 04 03 2010
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Fiat Stilo 3d ,Opel Zafira
Silnik: 1.9jtd,cdti115,165km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2002

30 Lip 2010, 14:38

DsAs napisał(a):jiGsaw, Hmmm wiesz kolego nie chce ci tutaj wyzywać... ale kryminalista to wiesz tam siostre brata nazywaj ale nie mnie dobra ? dzieki za info co napisałeś

Uderz w stół, a nożyce się odezwą, rozumiem, że trafiłeś tam za niewinność. Spoko, nie ma za co, młody jesteś i uważaj na słowa.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Lip 2010, 14:48

Z tego co czytam to niektórzy tu nie bardzo mają pojęcie w ogóle o czym piszą. Kurs na prawo jazdy możesz zacząć 3 miesiące przed 18, nie ma czegoś takiego jak zaczęcie kursu wcześniej za zgodą rodziców. Egzamin możesz mieć już w dniu urodzin, kwestia tylko tego kiedy się na ten egzamin zapiszesz.
mareczko
Nowicjusz

Miejscowość: DDZ

30 Lip 2010, 15:18

Przepraszam mój błąd :roll: fakt najwcześniej mając 17lat i 9miesięcy :oops:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Lip 2010, 15:43

mareczko napisał(a):Egzamin możesz mieć już w dniu urodzin, kwestia tylko tego kiedy się na ten egzamin zapiszesz.

no jak ja zdawałem w marcu tego roku to instruktor mi mówił że mogę zdawać dopiero dzień po 18sce choć że nie chcę się kłócić możliwe że masz racje mogłem się przesłyszeć ;)
pawel92
Początkujący

30 Lip 2010, 15:50

Polska to dziwny i idiotyczny kraj,i tak wiele osób pierdoli prawko i jeżdzi bez na własne ryzyko a potem wszyscy wiemy co się dzieje.
Barol
Awatar użytkownika

30 Lip 2010, 15:55

pawel92, może dużo zależeć od WORDu, kolega zdawał miesiąc temu w swoje urodziny i nie było problemu.
mareczko
Nowicjusz

Miejscowość: DDZ

30 Lip 2010, 16:07

mareczko możliwe że tak jest ;)

barol91, no u mnie po mieście jak tak patrzę to dużo buraków takich jeździ bez prawka których znam mają po 16lat i tak ile razy jadę sobie a tu gnoje jadą samochodem za mną na zderzaku siedzą i tak myślę hamować awaryjnie żeby we mnie pukli i narobić im kłopotu czy jechać chodź że szkoda mi vectry chodź że jak bym jechał jakimś wrakiem to pewnie bym tak zrobił
pawel92
Początkujący

30 Lip 2010, 17:17

pawel92 napisał(a):barol91, no u mnie po mieście jak tak patrzę to dużo buraków takich jeździ bez prawka których znam mają po 16lat i tak ile razy jadę sobie a tu gnoje jadą samochodem za mną na zderzaku siedzą i tak myślę hamować awaryjnie żeby we mnie pukli i narobić im kłopotu czy jechać chodź że szkoda mi vectry chodź że jak bym jechał jakimś wrakiem to pewnie bym tak zrobił

Wiesz jak byś tak zrobił to na miejscu tego kolesia bym ci Ja*a urwał :evil: :twisted:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1997

30 Lip 2010, 17:29

samurajsj700, No akurat temu gościowi to prędzej ja bym urwał ja*a
pawel92
Początkujący