03 Lis 2013, 09:50
Bardzo trudno jest zdiagnozować problem,w moim W210 zegar fiksował,aż w końcu wszystkie wskazówki zaczęły tylko drgać i koniec,czasami wszystko wracało do normy ale tylko do momentu wyłączenia zapłonu,mój kolega elektronik obiecał,że naprawi,nie naprawił,jeździłem bez zegara chyba ze dwa miesiące ,dopiero Marek Kondeja z Warszawy usunął problem,w kilka dni zegar wrócił do mnie naprawiony,gość od razu wiedział co jest przyczyną usterki.Koszt 280 zł,ale ten zegar był już wcześniej naprawiany bardzo niechlujnie,więc musiał poprawiać przegrzane ścieżki,gdyby nie to koszt oscylowałby w granicach 200 zł,za tyle mógłbym kupić sprawny zegar,należy jednak unikać pułapki,by nie kupić identycznego zegara,który okaże się nie przydatny,do konkretnego,, wypusku ,,danego modelu przypisane są zegary wedle numerów,kupisz zegar z innym symbolem i kasa wyrzucona w błoto.Ja nie mogłem kupić na Allegro zegara pasującego do mojego auta,gdybym nie miał wiedzy o tym,że pasują tylko zegary o konkretnej numeracji(trzy rodzaje) kupiłbym zegar zupełnie nieprzydatny.Pozostaje więc tobie tylko reperacja,chyba,że znajdziesz na Allegro zegar z numerem twojego.