Preparat BG 44K do czyszczenia układu paliwowego

24 Kwi 2013, 11:15

Witam Mam golfa 4 1,6 16 v Co pewien czas auto nierowno pracowalo ,wymienialerm cefki i bylo ok . Ostatnio sytuacja sie powtorzyla pojechalem na komputer i nic nie wykazalo. Swiece cefki ,cisnienie ,recylkulator ,lambda wszystko ok mimo to auto drzy,lekko nierowno pracuje ,sychac ewidentnie przy wydechu ze sie krztusi. Mechanik zasugerowal azeby przeczyscic silnik i kupic preparat BG 44K . Teraz sie zastanawiam czy wymienic filtry powietrza ,paliwa i wlac ten preparat pojezdzic do pustego baku , potem wymienic filtr oleju i olej -bo juz czas . Czy nie wymieniac filtrow -ostatnie wymienialem 2 lata temu okolo 30 tys km Mobil one 0w-40- i wlac preparat BG 44K ,przeczyscic silnik i nastepnie powymieniac filtry na nowe plus olej . Poprostu nie wiem czy przeczyszczac silnik z ,,brudu,,na starych filtrach czy juz na nowych Wielkie dzieki za podpowiedzi Laik motoryzacyjny
adonis2000
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 08 1983
Auto: golf
Silnik: 1,6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

30 Kwi 2013, 01:57

Jeżeli jeździsz sporo to zmień filtry i dopiero zalej. Jeśli mało to jak chcesz. Ja bym zdecydowanie obstawiał za tą pierwszą opcją - żebyś filtry zmienił bo filtry też mogą być przyczyną takiej hecy. A jak się trzęsie? Możesz dokładniej opisać te objawy? A podłączałeś go pod kompa? Jak się ma masa silnika, czujnik temperatury, czujnik położenia wałka rozrządu, czujnik przepustnicy itp. Jak tyle wymieniłeś i nic nie działa to może Ci lewe powietrze wpada do silnika? EGR jest zatkany czy nie? A może filtr powietrza jest zabrudzony olejem? Opisz trochę te objawy. I co masz na myśli mówiąc - słychać że się przy wydechu dławi. Może kat zapchany po prostu? Bierze olej? Nie wylewa się benzyna przez wydech? Jak spalanie? Jeżeli chcesz to napisz wszystkie objawy jakie pamiętasz i co wydało Ci się dziwne. Moglibyśmy Ci tu pomóc. Po to między innymi jest to forum. Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chroń środowisko! Nie wylewaj olejów gdzie bądź!
    Natknąłem się na artykuł który przedstawia kilka negatywnych aspektów wylewania olei gdzie popadnie. Wiadomo każdy z nich korzysta, ale nie każdy wie co z nimi potem robić. "Wiele ludzi, przede wszystkim właściciele ...
    Motor Show Awards 2016 zostały przyznane
    Już po raz trzeci rozstrzygnięty został konkurs, w którego kapitule zasiadają znamienici polscy dziennikarze motoryzacyjni. Konkurs dość specyficzny, bo jedynym kryterium wyłonienia nagrody jest subiektywne spojrzenie, ...