Jakieś konkrety co do tych silników? w tym budżecie można brać nowe 1.4 TSI, optymalne moim zdaniem jeśli chodzi o relację osiągi/spalanie, mocno poprawiony silnik. 1.6 TDI rzeczywiście średni, jak na diesla ma słaby dól ale za to kulturą pracy w końcu dogonił np. HDI a przegonił JTD.
Nie tyle do "wyrzucenia" co gruntownego czyszczenia. I niestety nagar osłabia samochód już dużo wcześniej. Widywałem silniki z przebiegiem 60tyś. km które miały ubytek mocy względem serii nawet do 30%. Pomijam fakt, że nawet nowe, salonowe FSI i TFSI już nie trzymają katalogowych parametrów.
Ale panowie nie ma czym się martwić już jest cała gałąź uszlachetniania i tak szlachetnych wieś wagenów zwana tuningiem TFS/FSI. Tunig jest bardzo prosty polega na zwiększaniu mocy przez czyszczenie niektórych elementów silnika. Tylko czy nie lepiej wybrać coś co się nie brudzi???
Mniej więcej od połowy dyskusji nie mam pojęcia o co biega ale co tam Dzięki za wszystkie propozycje, trzeba ruszyć tyłek z fotela i umówić kilka jazd próbnych.
Hyundai, ford za 100 tys kompakt? No chyba kogoś pogięło albo mówimy tutaj o Focus RS, ew St...
Z klasy premium to jest tuaj jedynie MB i BMW, od bidy Audi. Alfa romeo, Volvo to klasa półpremium powiedzmy. Coś prawie jak Audi.
MB A klasa i B klasa wywołuje uśmiech politowania na twarzy osób poważnie podchodzących do aut klasy premium. Niestety MB FWD to porażka, mimo, że auto samo w sobie jest całkiem fajne.
Jak ktoś szuka prestiżu w kompakcie to albo BMW 1er gdzie jest RWD, które nadaje nutkę prestiżu kompaktowi albo jakieś quattro od Audi. Ewentualnie jak ktoś patrzy tylko na wygląd i wyposażenie to Alfa Romeo. Ostatecznie focus RS gdzie po prostu jest to topowe sportowe auto świata z napędem na przód i samo w sobie jest prestiżowe.
Żadnych Hyundaiów i innych populusów kowalskiego, bo to nijak się ma do prestiżu. To tak jakby kupić sobie ciuchy reserved albo zegarek casio i wmawiać sobie jakikolwiek prestiż.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
Toyoty z rodziny Verso – ile ich powstało i czym się różnią Toyota produkuje samochody z Verso w nazwie od ponad 20 lat. Zaczęło się od genialnego Yarisa Verso, który na niewielkiej platformie Yarisa mieścił zaskakująco dużo przestrzeni bagażowej i praktycznych rozwiązań. Potem ...
ale BMW 1 wygląda jak przysłowiowe gó*no i nie ma brzydszego kompakta i wolałbym full wersję populusa niż podstawę czegoś takiego i prestiż się dla mnie nie liczy jak nie czuć go w materiałach, stylistyce czy wyposażeniu, a znaczek to można sobie wiadomo gdzie wsadzić. Jak dla mnie to lepiej kupić full wersję populusa niż podniecać się golasem marki premium...
Ostatnio edytowany przez dzida, 10 Wrz 2013, 14:28, edytowano w sumie 1 raz
dzida - o ile wiem to wygląd kwestią gustu, a obiektywnie patrząc to BMW zyskuje bardzo duże uznanie statystycznie właśnie za stylistykę. Co do wyposażenia to myślę, że nie ma co tak narzekać, a jeżeli uważasz, że Hyundai ma lepsze wykończenie wnętrza niż BMW to aż mnie zatkało i nie wiem co napisać.
Golas marki premium właśnie dlatego jest premium, że oferuje więcej pod pewnymi względami.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
Wakacje w Sopocie też mogą być fajne, ale jak chcesz prestiż i luksus to nie jedziesz do Sopotu tylko do Monako albo Saint-Tropez.
Tak samo jest w tym przypadku, Focus jest naprawdę fajnym autem, ale mając do wydania 100 tys. naprawdę lepiej i rozsądniej jest je wydać na BMW niż Forda. Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczysz i nagle BMW nie przestanie kojarzyć się z luksusem i prestiżem, a zacznie kojarzyć się z tym Ford. Picasso też nie każdemu musi się podobać, ale jego obrazy to prestiż, a nie malowidła Pana Henia, które może kupić każdy.
no akurat BMW nie zyskuje uznania właśnie za serię 1 tylko za większe - ten kto zatwierdzał projekt musiał być nieźle ujarany 1ka uznana za stylistyke co za durnota no ale jak brzydkie BMW by nie było to CI się spodoba bo to bmw I czy ja gdziekolwiek napisałem, że Hyundai ma lepsze wykończenie? Jakbym patrzył na wykończenie to wybrałbym Audi albo Golfa, bo BMW 1 ma poziom właśnie tego drugiego - tak wiem, że napiszesz, ze nie ale prawda w oczy kole Nie wiem gdzie wy widzicie prestiż... Jakbym chciał kupić prestiżowego malucha marki premium to musiałbym wydać 150tys.zł a nie wysupływać ostanie groszę za podstawową wersję i łudzić się, że coś oferuje z podstawowym silnikiem to tylko znaczek!
podobne jak nie wiem co
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wole to i mi zostaje jeszcze ale niektórym się nie spodoba, bo to Kia - to jest argument
Jak się poszuka to można znaleźć nowe Countrmany za te pieniądze: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] IMO warto się przyjrzeć, Audi i BMW może i są prestiżowe ale z ekskluzywnością nie mają nic wspólnego, przecież tego jeździ teraz więcej niż Fiatów.
Wygląd to rzecz gustu i niech już autor wybierze to co Jemu się podoba. Prestiż był, jest i będzie, nawet jeślo jest ich dużo to porównaj kto siedzi w nowym Audi, BMW, Mercedesie, a kto w Hyundaiu czy Kia.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.