Witam, aktualnie jeżdżę audi a3 z 2004 roku z silnikiem 2.0 TDI, jest to moje drugie auto, wcześniej miałem również a3 ale z 2002 roku 1.9 z której byłem bardzo zadowolony ale niestety okazało się że muszę się jej pozbyć. Przeważnie jeżdżę na krótkie dystanse, do pracy, bądź dziewczyny, raz na jakiś czas traski ok 100 km, czasem krótsze. Kupując auto które aktualnie posiadam kierowałem się tym że z wcześniejszego silnika 1.9 byłem bardzo zadowolony jeżeli chodzi o spalanie, coś mnie jednak podkusiło i wybrałem to nieszczęsne 2.0 tdi które jest moim osobistym zdaniem totalną porażką w stosunku do 1.9 nie ze względu na pracę czy przyspieszenie itp ale ze względu na spalanie właśnie, stanowczo za dużo wychodzi mnie miesięcznie na paliwo i dlatego noszę się z zamiarem zmiany auta, mam dylemat bo nie wiem czy znowu iść w diesla, pomimo że jeżdżę często ale niedaleko to byłem z 1.9 bardzo zadowolony, natomiast mój brat sugeruje tylko gaz choć sam jeździ na benzynie
nie mam pojęcia też jaką markę w ogóle wybrac i jakie auto, myślę nad a4 b6 ale nie wiem czy zdecyduję się ponownie na Audi, dwa już miałem i dwa nie trafione
podobno Subaru świetnie działają w połączeniu z gazem, no ale tak, brat ma impreze wrx 200 km wszytko spoko ale po co mi takie auto, zależy mi na rozsądku w spalaniu, a nie ma ogromnej mocy, 130, 140 km i wszystko, Bardzo podoba mi się Forester ale nie potrzebuje jeszcze tak dużego auta, co do innych marek totalnie się nie orientuję czy jest coś wartościowego. Planuję sprzedać audi za jakieś 24 tyś zł i do nowego auta nie dokładać prawie wcale, czekam z niecierpliwością na wasze sugestie i porady Pozdrawiam.