REKLAMA
Witam wszystkich jestem nowy na forum. Pisze do was z zapytaniem o wybor auta. Przewinelo mi sie przez rece juz tego troche, ale byly to auta z silnikiem benzynowym. Obecnie posiadam Toyote Avensis T25 2004, 1.8 benzyna wersja TX3 (70000 mil). To auto jest naprawde swietne, tylko chcialbym cos bardziej dla mlodych osob, no i teraz diesla. Mam 22 lata, a w toyota raczej jest skierowana dla starszych osob. Dodam, ze mialem juz bmw, i nie jestem z tych co sie chca wyszalec. Szukam auta w podobnym roczniku, minmum 2001. W miare oszczedny, jezdze sporo, mieszkam w UK, i robie dwa razy do roku trase do PL, no i jakies wyjazdy po UK. Bede szukal raczej aut z przebiegiem max 100k mil. Wybralem, juz kilka aut, chcialbym prosic o opinie, i mam kilka pytan na temat silnikow w tych autach.
1. Mazda 6 rok 2003 w gore, 2.0 diesel 121km lub 136km. Czy ten silnik, posiada dwumas? Znajomy mial takie autko, i nawet chwalil.
2. Seat Leon I, 1.9 TDI 90km lub 110km.
3. Opel Vectra C, 1.9 CDTI 120km.
4. Saab 9-3 1.9TID 120km. I tutaj pytanie o silnik, to jest oplowski?
5. VW Golf V 2.0 SDI - tutaj chyba pod wzgledem, spalania i kosztow utrzymania powala wszystkie. Ale cena jest dosyc wysoka, a samochod naprawde biednie wyposazony.
6. VW Passat B5 FL 1.9 TDI 100km. Czy ten silnik juz posiadal dwumas?
7. VW Passat B6 1.9 TDI 105km. Czy ten silnik tez ma dwumas?
8. Wasze propozycje.
Sorry, za tak dlugi temat, ale chcialbym zeby to wygladalo w miare przejrzyscie. Pozdrawiam.