Previa - wady, zalety, opinie

26 Mar 2010, 12:15

Przez nieuwagę wrzuciłem ten post do "osobowych" gdzie nie cieszył się zbytnim zainteesowaniem, więc kopiuję do odpowiedniego działu.

Wracając do tematu: ponieważ mojemu Kadettowi walnęła już 18-ka, od pewnego czasu przymierzam się do nowego wozu (bez pośpiechu, bo OC mam do lipca i tyle też mniej więcej powinien wytrzymać). Wśród różnych modeli znalazłem m.in. Previę.

Samochodzik mi się spodobał, bo wygląda na to że w sensownej cenie (do 20k) można kupić całkiem niezłe auto z dobrymi blachami i dużą ilością miejsca, które przy dobrze trafionym egzemplarzu ma jeszcze szanse sporo pojeździć bez poważniejszych inwestycji. Sporo jest egzemplarzy zagazowanych, więc spalanie rzędu 13-15l też nie budzi zastrzeżeń. Nie wiem jak osiągi, ale też są one gdzieś na dole listy priorytetów. Ważne natomiast są mała awaryjność i odpowiednia ilość miejsca (rodzina co prawda 4-osobowa, ale 2 foteliki i wózek też swoje zajmują)

Ktoś ma/miał sam lub wśród znajomych? Na ile moje oceny są zgodne z rzeczywistością, a na ile wynikają z mojego "chciejstwa"? Jakieś ważne rzeczy których nie wziąłem pod uwagę, a powinienem?
GB
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
    Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...