Primera - mały problem :(

19 Paź 2008, 14:34

Witam.
Posiadam Nissana Primerę P11 SRI - 131 KM.
Ostatnio udało mi się zmienić zwykłą instalację gazową na sekwencję. Problem polega na tym, że auto zaczyna "ciągnąć" dopiero powyżej ok. 2200 obrotów. Przyjrzałem się temu podczas jazdy na benzynie (rzadko jeżdżę na PB) i dokładnie jest to samo. Od tych 800 do 2200 obrotów samochód jest "zamulony" (na każdym biegu). Jakiś czas temu wymieniałem świece, kopułkę, palec, wszystkie filtry itp. Nie wymieniałem jedynie przewodów wysokiego napięcia. Czy wina może leżeć po ich stronie? Na co jeszcze zwrócić uwagę? Dodam, że na starej instalacji gazowej (z komputerem) było wszystko ok.
Czekam na podpowiedzi.
Pozdrawiam
kamil.lublin
Nowicjusz

• 19 Paź 2008, 16:52

Jaki jest w niej przepływomierz?
    andrzej_124
    Stały forumowicz

19 Paź 2008, 20:18

andrzej_124 napisał(a):Jaki jest w niej przepływomierz?

Nie bardzo znam się na tym. a jak to sprawdzić?
    kamil.lublin
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Oldsmobile F32 - historia zabytkowego samochodu
      Oldsmobile F32 to samochód osobowy produkowany przez amerykańską markę Oldsmobile w latach 1932-1933. Był to luksusowy model samochodu klasy średniej, który cieszył się popularnością ze względu na swoje wyposażenie, ...