Primera p11 vs Vectra B

03 Wrz 2010, 10:04

Witam,

Stoję przed wyborem auta do 9000 tysiecy, bylem juz zdecydowany na primere, ale podobno roznie moze byc z awaryjnoscia i czesciami.
Jak wygląda sprawa z awaryjnością vectry i primera i jakie są koszty części do obydwu ?

Prosze o pomoc :)
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

03 Wrz 2010, 19:21

Ja bym jednak wzial primere,vectre to jedynie z niemiec bo te z polskich salonow to jednak odbiegaja sporo od tych z niemiec,zwlasza stanem blachy,a primera jak zadbana to napewno sie odwdzieczy :grin:
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

03 Wrz 2010, 19:31

A jak wyglądają ceny czesci porównywalnie do vectry i primery ? I jeszcze daewoo leganzy bo dzisiaj sie zaczalem tez nad tym zastanawiac :)
shuji
Początkujący

03 Wrz 2010, 21:02

Wybral bym P11, sam mam taką i nie ejst awaryjna, częsci (zamienniki tanie) ale nie często sie zdaża że cos sie zepsuje. Mam taką po DZWONIE, i wymieniony tlko wahacz górny bo halasowal(wymiana w sumie niekonieczna). Blacharsko P11? sądze, że dobrze, mi spojler tylko bierze, szpachlowany ale po roku szpachla wyszla i to samo. Jedno male ognisko korozji, ale też w tamtym roku poprawiana(poprostu tata lubi jeździc zadbanym autem). silnik 1.6 trasa ok 7l, da sie zejsc ponizej i to sporo. rocznik 99, zrobione prawie 180k i jezdzi bez wiekszych problemow, 5 razy w niemczech(az pod Luksemburgiem). Nigdy nie zawiódl. Mimo, iż widać ze bity, no chyba, że dobrze zrobiony. Jak znajdziesz zadbanego to bedzie ejszcze lepiej jeżdzil. A za 9k kupisz naprawde dobrą wersje z konca produkcji. Co do Opla- slabe blachy a i spalanie penie duzo wieksze.
ADR_92
Nowicjusz

Miejscowość: Biskupiec

03 Wrz 2010, 21:50

czyli to nie prawda ze do primera czesci sa dwa razy drozsze niz do vectry ?

A jak z leganzą wygląda sprawa?
shuji
Początkujący

03 Wrz 2010, 22:04

Leganza to taka limuzyna,zresztą pare lat temu pare jeżdziło w polskim rządzie.Ogólnie auto mało awaryjne a ceny części śa śmiesznie tanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z
    Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...

04 Wrz 2010, 11:44

Nom leganza niezly pomysl moj kolega tez szuka takiej :grin: a co do vectry to ciezko uchodzic dobry egzemplarz,wiec bierz albo primere albo leganze :wink:
bonifacy166
Początkujący

Miejscowość: Mazowieckie

04 Wrz 2010, 13:18

Moze tak: odpowiedz sobie co wolisz marke(nissan) czy lepsze wyposarzenie w leganzie. Nie siedzialem nigdy w leganzie ale daewoo to napewno bedzie wiecej za mniej PLN. Defakto w p11 jest bardzo wygodnie, dużo miejsca. Zalezy z jakim znaczkiem chcesz podróżować. Dla mnie nawet p11 jest ładniejsza. Ale to kwestia gustu ;)
ADR_92
Nowicjusz

Miejscowość: Biskupiec

04 Wrz 2010, 15:51

to jak byscie ocelnili stosunek niezawodnosc do ceny czesc w primerze i leganzie?

Co myslicie o tej ofercie
[link do oferty na Allegro wygasł]
shuji
Początkujący

04 Wrz 2010, 19:07

Wygląda nieżle.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012