Problem AUDI A6 swiece

11 Lut 2010, 23:18

witam, mam duży problem, postanowiłem wymienić świece w AUDI A6 2.5 TDI 180 KM, wymiany miał dokonać mój brat, młody mechanik ( jeszcze uczeń) i podczas odkręncania pierwszej sztuki ukręcił świece tak ze zerwała się śruba na klucz ale gwint świecy został w bloku silnika, nie idzie wyciągnać świecy bo on nie chce, jest pęknięta ale nie rozerwała się, wygląda na to że pękła tylko obudowa a rdzeń został, silnik odpalił bez problemów nic nie dmuchało, wiadomo bez ingerencji poważnego mechanika sie nie obędzie, i o to moje pytanie:
Ile może kosztować usunięcie tej awari?
Co mechanik musi zrobić?
Na co zwrócić uwagę podczas odawania i odbioru samochodu do mechanika?
z gory dzieki mariusz PZDR
mast0505
Nowicjusz

Miejscowość: mrocza
  • 12 Lut 2010, 09:29

Ja bym tej świecy nie ruszał tylko odłączył od niej przewód prądowy.
    Silnik ten często ulega awariom i dopiero jak wypadnie inna usterka to bym przy okazji zajął się tą świecą.
    Kiedyś zamieściłem link do strony firmy KLANN gdzie są filmy jak usuwa się zerwaną świecę.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      BMW Concept serii 1 tii 2007
      Studium stylistyczne skupione wyłącznie na wyścigach motorowych. Samochód zbudowany w oparciu o BMW serii 1 Coupé wpisuje się w tradycję tworzenia kompaktowych, lekkich i sportowych aut coupé produkcji ...