Problem cieknącego oleju, tylko skąd?

12 Sty 2017, 22:07

Witam, zakładam ten post gdyż jestem naprawdę załamany... Jestem właścicielem VOLKSWAGEN GOLF IV i jądąc w wtorek rano do pracy zauwazyłem ze kontrolka oleju zaczeła mi sie świecić, było to dzwine bo zarowno filter i jak sam olej mechanik mi wymieniał pod koniec grudnia. Wracalem z pracy na resztkach oleju do mechanika i zostawilem go. 2 dni go sprawdzał dokladnie, jeździł i powiedział ze problem znikł, ale zostawił go wczoraj na noc na dworze(tak jak ja robie bo nie mam garażu) i rano mi dzwoni ze jak odpalił to znowu ciekło. Odma to nie jest na pewno a słyszałem ze jest to popularne w tych modelach, mam silnik 1.4 16v. Ktoś sie spotkał z takim problemem?
imd
Obserwowany

Prawo jazdy: 27 09 2016
Auto: volkswagen mk 4
Silnik: 1.4 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

15 Sty 2017, 15:13

A mechanik to niewidomy? Przecież jak zobaczył że ucieka to chyba widział skąd. Moja rada, zmień mechanika.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Lut 2017, 00:32

Kao napisał(a):A mechanik to niewidomy? Przecież jak zobaczył że ucieka to chyba widział skąd.
... z silnika :mrgreen: Nie miał siły pewnie zajrzeć pod auto bo było zimno, a garaż nie ogrzewany.
Wracając do tematu zmień mechanika, a wcześniej sam dokładnie przyjrzyj się z góry na silnik oglądając go w koło później z dołu i zobaczysz gdzie jest najbardziej mokry. Jak sporo leci to powinno być bardzo łatwo zlokalizować wyciek.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999