Problem - co zrobić z samochodem

24 Paź 2020, 14:59

Dzień dobry, mam taki problem z samochodem. Otóż nie wiem co z nim zrobić, a szkoda wozu. Do rzeczy.
Moja mama i ojciec są po rozwodzie, moja mama zachorowała i jest niepełnosprawna w tym "trochę" umysłowo - leży w szpitalu. I tutaj się zastanawiam co mogę zrobić z samochodem mamy. Zakładam że nie mogę go sprzedać bez jej zgody (której nie da się uzyskać, po za tym przez pandemię nie mogę jej odwiedzić). Samochód stoi na parkingu i tylko się psuje bo nikt nim nie jeździ. Z tego co wiem sąsiedzi z bloku narzekają na stary, nieużywany samochód pod blokiem i coś chcą zrobić. Jakie mam tutaj opcje? :unsure:
Jaro121310
Obserwowany

24 Paź 2020, 17:03

Nie ma żadnej opcji, nie jest Twoją własnością więc nie masz do niego praw a sąsiadowi na tylnej szybie auta Twojej mamy narysuj faka żeby widział przez okno. :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

26 Paź 2020, 00:23

Jeżeli masz PJ to możesz przecież nim jeździć. A jak jest zepsuty, to możesz naprawić i jeździć. Chyba, że z jakiegoś powodu nie chcesz go naprawiać, to jak pisze kolega wyżej, nic nie zrobisz, bo to nie twoje auto.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Lut 2021, 09:25

Niech mama zrobi Ci "darowiznę" na te auto , albo niech Ci go sprzeda :) Jeśli wiesz co mam na myśli :ok:
nowpio
Nowicjusz

01 Wrz 2023, 08:18

Takie auto z powodzeniem możesz też skierować do skupu, cenowo niekiedy wychodzi to całkiem dobrze - zresztą możesz nawet zapytać o wstępną wycenę.
domin02owski
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...