Witam.
VW GOLF 3,
Silnik 1.8 Benzyna + Gaz .
Rok: 1994 .
Opiszę całą historię, która miała miejsce dzisiejszego dnia.
Dziś po powrocie z pracy przyjechałem do domu, zjadłem obiad i pojechałem do sklepu wszystko ok, po wyjściu ze sklepu odpaliłem samochód przejechałem około 50 metrów i zaczęło mi go przerywać ( tak jak by brakowało paliwa/gazu ) , no i zgasł, paliwa nie było, zalałem 5 litrów ( do gazu nie mam wskaźnika stanu ) no i kręciłem aż padł akumulator niestety, podjechał znajomy i zapieliśmy do akumulatorów kable rozruchowe kręciłem, kręciłem i nic dalej nie odpalał. No więc zapieliśmy linę za holował mnie do domu nie daleko bo 1-2km. I spróbowałem go odpalić lecz już nie kręcił tak jak wcześniej tylko jest teraz dziwny dźwięk ( dźwięk ten nagrałem i wrzuciłem na youtube link proszę:
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
) no i dalej oczywiście nie odpala.
Dzwoniłem do byłego właściciela Golfa i mówił , aby zatankować gazu i próbować na gazie odpalić bo on zawsze na gazie go odpalał .
I potrzebuję i pomocy co to jest za dźwiek dlaczego nie kręci tak jak powinien bo w ogóle nie kręci . No i czy to jest możliwe ,że na benzynie nie chce odpalać bo jest coś nie zrobione? A na gazie bez problemu ?
Jakieś pomysły są zatankowania go gazem czy jedynie holowanie na stację ? P
Bardzo proszę o Pomoc .
Dzięki.