Problem - nie działa wentylator i silnik grzeje się

17 Gru 2018, 16:31

Witam. Kupiłem niedawno auto : opel corsa. Okazało sie ze nie dziala wentylator i samochod po dlugim postoju sie grzeje. Czy mam prawo oddac samochod i odzyskac pieniądze? Z gory dzieki za pomoc. A
Buu
Nowicjusz

• 17 Gru 2018, 16:45

Zalezy co to znaczy niedawno i czy auto bylo na fakture czy prywatnie. No i pytanie co nawalilo może być to jakaś pierdoła
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

17 Gru 2018, 17:06

Niedawno tzn tydzien temu... mechanik wstepnie mowil ze chyba sterownik jakis... auto kupilem od prywatnego
    Buu
    Nowicjusz

17 Gru 2018, 17:33

to zmień mechanika bo żaden sterownik za to nie odpowiada. Za wentylator odpowiada czujnik lub przekaźnik
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Gru 2018, 16:30

Wentylator powinien działać jak byś go podłączył bezpośrednio pod akumulator będziesz wiedział czy jest sprawny. Jak będzie ok to trzeba szukać dalej problemu w przekaźniku, bezpiecznikach może jakimś przetartym kablu.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Audi e-tron GT concept - stylistyka i nadwozie
      Niskie, szerokie i z dużym rozstawem osi – oto proporcje klasycznego Gran Turismo. Wpisuje się w nie również Audi e-tron GT concept. Ma 4,96 m. długości, 1,96 m. szerokości i 1,38 m. wysokości. Lekka karoseria ...