Seat Leon 1.9 TDI 2008 r tempomat

01 Gru 2018, 22:01

Witam od jakiegoś czasu jestem właścicielem Seata Leona 1.9 TDI 105 km z 2008 roku auto posiada tempomat na manetce z lewej strony kierownicy ustawiam na on i set + w celu zapisania prędkości i nic w tym modelu nie było kontrolki tempomatu pytanie jak sprawdzić czy działa może inaczej się włącza ktoś coś pomoże z góry dzięki .
Mateusz99
Obserwowany

• 04 Gru 2018, 10:17

Mateusz99 napisał(a):ustawiam na on i set + w celu zapisania prędkości i nic
    Bo tam chyba musisz włączyć tempomat tak jak robisz i w celu zapisania aktualnej prędkości wcisnąć SET (-). Sprawdź czy to zadziała.
    Minimalna prędkość to chyba 30 lub 40km/h nie pamiętam dokładnie ile tam było ale sprawdź czy ciała przy większej prędkości.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

18 Gru 2018, 08:50

Niestety set - też nic większą prędkość też nic nie reaguje bezpieczniki też wydają się być ok
    Mateusz99
    Obserwowany

21 Gru 2018, 16:09

Jak masz uszkodzony tempomat to sprawdzając błędy powinien się jakiś pojawić, zobacz czy coś tam masz w sterowniku.

Uszkodzona manetka (przycisk) może być w tym momencie problemem.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pracownik w samochodzie
      Eksperci szacują, że nawet 40% ofiar wypadków drogowych w Unii Europejskiej to osoby, które zginęły w zdarzeniach związanych z pracą(1). Na niebezpieczeństwo narażeni są nie tylko kierowcy zawodowi, lecz także ...