Problem polskich dróg

25 Lip 2009, 17:43

mam do zawodowych kierowców kilka pytań

1. czy na całej długości dk1 ma 2 pasy ruchu w obie strony?
2. czy istnieją jeszcze takie drogi jak dk1 co mają 2 pasy ruchu w obie strony?
3. na jakich drogach wam sie lepiej podróżuje na drogach 2 pasmowych czy 1 pasmowych?
4. które drogi jednopasmowe w polsce mają szerokie pobocza?
5. do jakiego miasta najlepiej jechać nad polscie morze? w okolice trójmiasta, Kołobrzegu, Świnoujścia?

ja podóżując po polskich drogach zauważyłem ze wszystkie krajówki, te drogi czerwone na mapie mają zaznaczone liniami ciągłymi, bądź przerywanymi pobocze, większość krajówek za linią niema juz asfaldu jednak na niekrórych są ok 1-2m asfaltowe pobocza, na takich drogach całkiem miło i wygodnie sie podróżuje, wole jezdzic jednopasmówkami ponieważ na nich mozna wyprzedzać, w odróżnieniu do dróg o 2 pasach ruchu w obie strony

pozdrawiam
piotrauto
Stały forumowicz

25 Lip 2009, 19:10

piotrauto napisał(a):wole jezdzic jednopasmówkami ponieważ na nich mozna wyprzedzać, w odróżnieniu do dróg o 2 pasach ruchu w obie strony

To na drogach dwupasmowych nie można wyprzedzać? :cool: :cool:
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

26 Lip 2009, 20:18

Przez 7 lat zbudowaliśmy 13 km autostrady . ;D

Polska nie ma pieniedzy na szybką i efektywną budowę nowych dróg, a " łatanie " starych na " szybko " nic nie daje i przez to robi się więcej i jeszcze większych dziur . Do nieprawda i głupie gadanie o pieniądzach z UE bo gdyby tak było nawet początkowe budowy jakieś przygotowania, były by widoczne . A tak wszystko stoi w miejscu . !

Zdjęcie
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

27 Lip 2009, 10:35

zbychu57 napisał(a):
piotrauto napisał(a):wole jezdzic jednopasmówkami ponieważ na nich mozna wyprzedzać, w odróżnieniu do dróg o 2 pasach ruchu w obie strony

To na drogach dwupasmowych nie można wyprzedzać? :cool: :cool:

chodzi mi o to ze wyprzedzanie na drogach 2 pasmowych to nie jest takei prawdziwe wyprzedzanie, na 2 pasmówce nie musimy redukować biegu i martwić się czy zdążymy przed autem z przeciwka tylko spokojnie wyprzedzamy albo jedziemy non stop lewym pasem wyprzedzając wszystkie auta non stop, które krajówki w polsce maja szerokie jezdnie?
piotrauto
Stały forumowicz

27 Lip 2009, 11:38

Piotrusiu, przecież Ty się kurde boisz wyprzedzać na jednopasmówce. Sam to pisałeś, mam znaleść te posty? :twisted:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

27 Lip 2009, 12:18

:mrgreen: mocnymi autami nie boje się wyprzedzać
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak snu to jak nadmiar alkoholu u kierowcy
    Powodów zmęczenia i niewyspania może być wiele, przede wszystkim jednak to brak odpowiedniej ilości snu. Zachowania zaspanej osoby za kierownicą są równie niebezpieczne jak tej kierującej pojazdem pod wpływem ...

28 Lip 2009, 05:46

Ostanio w moim mieście zauważyłem (mieszkam w bielsku białej), że drogowcy po prostu "płyną" z budową obwodnic. Jeżeli ktoś był, to na pewno spotkał się z obwodnicą która leci pod drogą na cieszyn, a nad nią dumnie stoi dwupasmowe rondo, ze światłami:D Oczywiście światła były tak udanym pomysłem że od ponad roku stoją wyłączone:D
http://bi.gazeta.pl/im/9/6288/z6288409N.jpg

W chwili obecnej zaś trwa budowa obwodnicy wschodniej, która ma się ciągnąć przez wilkowice, bielsko, aż do hałcnowa i gdzieś tam jeszcze.
http://www.kocjan.pl/albums/userpics/10 ... 2_4696.jpg

Nasówa się tylko jedno pytanie. Otóż dość często przejeżdżam wiecznie zakorkowaną ulicą żywiecką, ale korki to najmniejszy problem. Na dość długim odcinku, dziur jest tyle, że to jest po prostu rosyjska ruletka:D I w tym momencie pytam, po jaką cholerę ładują tylke kasy w budowe obwodnic, a nie wyremontują dróg, które wołają o pomstę do nieba? Przecież do te pory kierowcy radzili sobie bez tych obwodnic. A jadąc w stronę żywca mam nóż na gardle, bo mi szkoda mojego wysłużonego autka, a za naprawę zawieszenia nikt nie zwróci....

Temat rzeka.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała

28 Lip 2009, 08:45

drogi krajowe z reguły dziur nie posiadają wcale
piotrauto
Stały forumowicz

28 Lip 2009, 18:38

takie niesamowite posty może pisać tylko piotrauto ja nie wiem co by to było jak by cie nagle zabrakło to forum już nigdy by nie było takie same
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

28 Paź 2009, 16:10

piotrauto napisał(a):drogi krajowe z reguły dziur nie posiadają wcale

bo drogi krajowe z reguły są jak jedna wielka dziura
Ostatnio edytowany przez child, 28 Paź 2009, 23:22, edytowano w sumie 1 raz
child
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

30 Lis 2009, 14:17

child napisał(a):
piotrauto napisał(a):drogi krajowe z reguły dziur nie posiadają wcale

bo drogi krajowe z reguły są jak jedna wielka dziura

Dziura naszpikowana dziurami.
brodka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: garbusland

25 Gru 2009, 22:01

Podobno rok 2010 ma być kulminacyjnym okresem jeśli chodzi o budowy autostrad i dróg ekspresowych! Coś nie chce mi się wierzyć ale czas pokaże! Oby w końcu coś drgnęło.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

26 Gru 2009, 12:25

No, ja słyszałem, że dróg oddanych do użytku ma nie być wcale tak dużo. Mają być za to podpisane umowy tak aby w roku 2012 były zakończone prace.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Maj 2010, 21:45

Tutaj macie link do statystyk budowy dróg:
>http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=345003&page=158

Czasami warto tam zajrzeć
Ostatnio edytowany przez Lechu28, 27 Maj 2010, 00:34, edytowano w sumie 1 raz
Lechu28
Nowicjusz

Miejscowość: Chrzanow, Katowice

01 Cze 2010, 15:29