Problem przy odpalaniu Opla Corsy D

27 Wrz 2022, 12:33

Od dwóch miesięcy mam problem przy odpalaniu samochodu. Do momentu rozgrzania silnika i przełączenia się na gaz, auto się dusi i traci moc. Wygląda to tak: https://drive.google.com/file/d/1w15Tq5 ... sp=sharing. Po przełączeniu na gaz, wszystko wraca do normy.

Z podobną sytuacją miałem do czynienia dwa lata temu. Wtedy wystarczyła wymiana sondy lambda. Aktualnie jestem zarówno po wymianie sondy, jak i pompy paliwa. Bardzo proszę o ewentualne sugestie co do dalszego postępowania.
dawidpax
Obserwowany

• 27 Wrz 2022, 12:56

dawidpax napisał(a):Po przełączeniu na gaz, wszystko wraca do normy.
    A jak nie przełączysz na gaz i silnik już będzie trochę rozgrzany to problem cały czas dalej występuje?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Wrz 2022, 13:06

Jeśli silnik pochodzi 10-15 minut, na benzynie również chodzi (choć zdarza mu się stracić czasem moc podczas jazdy)
    dawidpax
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Honda NSX
      Pierwsza generacja Hondy NSX była autem niezwykłym. Przełomowe nadwozie wykonane w całości z lekkiego aluminium, silnik V6 znajdujący się za plecami kierowcy i niezwykłe właściwości jezdne wywoływały zachwyt. NSX powróciło ...