Problem świąteczny

29 Lis 2008, 00:36

Planujemy kupić z rodziną mojemu ojcu jakiś naprawdę wykręcony prezent na gwiazdkę (nadmienię że ma 25 grudni też urodziny) i jako że jest smakoszem kawy, myśleliśmy o ekspresie, tylko znając mojego ojca to musi być jakiś wykręcony i zaawansowany... Macie jakiś pomysł bo ja się na tym w ogóle nie znam...
wokus
Nowicjusz

29 Lis 2008, 01:54

Poszukaj coś na allegro, ja też się za bardzo nie znam, ale wiem, że takie porządne i konkretnie ekspresy do kawy są bardzo drogie, ale za jakość się płaci, zalecam poszukać czegoś na allegro, bo tam są opisy itd. Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Lis 2008, 13:25

A pomyślałeś też coś o np. młynku?
Ciekawy byłby taki o antycznym wyglądzie.
Z tego co wiem, to znawcy/wielbiciele kawy lubią mieć świeżo zmieloną kawę tuż przed zalaniem, myślę więc, że warto zastanowić się też nad młynkiem. Do tego paczka dobrej kawy w ziarnach i prezent gotowy.
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

30 Lis 2008, 01:19

Kasik napisał(a):A pomyślałeś też coś o np. młynku?
Ciekawy byłby taki o antycznym wyglądzie.
Z tego co wiem, to znawcy/wielbiciele kawy lubią mieć świeżo zmieloną kawę tuż przed zalaniem, myślę więc, że warto zastanowić się też nad młynkiem. Do tego paczka dobrej kawy w ziarnach i prezent gotowy.

No niby młynki są teraz w modzie i wracają do współczesnego życia :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

11 Gru 2008, 22:38

No właśnie młynek. Ale są przecież ekspresy z młynkami wbudowanymi... I myślałem o czymś takim jak Krups 8050, jeden z niewielu na rynku ekspresów z ciekłokrystalicznym wyświetlaczem :) a to już prawie jak komputer. Myślę że może się ojcu spodobać. A wy mieliście kiedyś do czynienia z tą firmą? Znacie ją?
wokus
Nowicjusz

12 Gru 2008, 19:39

Ja nie, ale poszukaj opinii na temat tego urządzenia na google. :) Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

16 Gru 2008, 00:04

Wiesz, na różnych forach czy innych takich można napisać dużo różnych rzeczy niekoniecznie prawdziwych :P Zastanawiam się po prostu czy ktoś z was nie miał do czynienia z takim wynalazkiem.
wokus
Nowicjusz

17 Gru 2008, 23:43

Ja to też się zastanawiam nad ekspresem automatem i dla mnie wbudowany młynek to konieczność, przecież rano nie będę zaspany sobie ręcznie kawy mielić, jak ktoś ma na to czas to sobie może. Ja tam nie wiem. No i jak dobrze będzie spieniać mleko to też. Ale najlepiej musi robić espresso, czyli ma dawać kopa i nie być czarną wodą. Bo niektóre ekspresy tak tą kawę wycisną, że zostaje z niej czarna ciecz. Mówicie krups, hm poszukam jakiegoś info najpierw dokładniejszego. Jeżeli faktycznie dobry, to napiszę.
newbeattle
Nowicjusz

20 Gru 2008, 00:39

skoro szukasz ekspresu z młynkiem, to może krups ea8050? widziałem ostatnio w promocji w gazetce, chyba rtv euro agd, czy jakoś tak. moja żona mi takie oferty pod nos podsuwa. Od dawna czai się na tego krupsika, bo podobno mają taki w pracy, a ona dobre latte chce i w weekendy pić:>
krizto
Nowicjusz

20 Gru 2008, 02:44

Zawsze jest ten sam problem...jaki kupić prezent, żeby komuś się podobał, sprawił radość...chyba dużo osób ma ten problem, w tym ja :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz