Problem wspólwłaściciel w umowie.

09 Paź 2009, 18:21

Witam mam problem gdyz kupiłem Passata B5 jakiś miesiąc temu umowa została sporządzona jako własciciel mój ojciec i współwłaściciel ja. I teraz mam problem bo chce opłacic mu OC ale żeby polisa była tylko na ojca w warcie nie chcieli tak ubezpieczyć ponieważ na umowie figuruje też współwłaściciel. Prosze o rade
matysek160
Nowicjusz

Miejscowość: Proszowice

09 Paź 2009, 18:25

ponieważ kupiliście auto razem to zawsze będziecie razem występować - nie da się inaczej.

Z tego co wiem to w takim przypadku liczą składkę tak:
podstawa minus zniżki plus zwyżki i wychodzi coś do zapłaty.

Ty korzystasz na zniżkach ale tracisz na zwyżkach (jak masz) bez zniżek zapłaciłbyś więcej.

nie zapomnijcie wypełnić pcc-3 i zapłacić 2% podatku w ciągu 14 dni od dnia zakupu.
Tu możesz wypełnić i wydrukować druki
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

09 Paź 2009, 18:32

podatek już zapłaciliśmy. A nieda sie tak zrobić aby przepisac ta umowe na ojca ?
matysek160
Nowicjusz

Miejscowość: Proszowice

09 Paź 2009, 19:57

możesz sprzedać swój współudział, albo podarować go ojcu i on będzie jedynym właścicielem auta.

Tak btw. obaj jesteście współwłaścicielami- a nie że ojciec jest właścicielem, a Ty współwłaścicielem ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

20 Paź 2012, 20:57

Czy dobrze myślę, że będzie szkopuł? Tata mianowicie będzie musiał ubezpieczycielowi podać, że młody kierowca będzie powoził tym samochodem - wymaga tego prawo! Jeśli tego nie zrobi, to ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny wrąbie taką grzywnę, że bardziej opłaci się tego młodszego kierowcę uwzględnić. A dowie się o tym w razie szkody z Twojej winy. Chodzi o to, że młodsi kierowcy niosą większe ryzyko, wg statystyk. Kłamię czy mówię prawdę?
Leopardene
Obserwowany

Prawo jazdy: 29 08 1995
Auto: Fiat Uno
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

20 Paź 2012, 21:25

Leopardene napisał(a): Kłamię czy mówię prawdę?

Bardziej zabawiasz się w archeologa :D Temat z przed wieków ..........Są FU które się nie pytają czy powozi młody kierowca............ a FG nic chyba do tego nie ma........
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Montaż, konserwacja i obsługa akumulatora
    Przed zamontowaniem akumulatora należy za pomocą ciepłej wody oczyścić klemy (zaciski akumulatorowe) i podstawę mocowania akumulatora. Dopiero po wykonaniu tych czynności można rozpocząć montaż. Należy także pamiętać, iż ...