Przerejestrowanie auta a tablice

16 Paź 2012, 17:48

Witam. Mieszkam w Poznaniu, a zameldowany jestem w Szczecinie.
Kupiłem auto i chciałbym je przerejestrować na siebie (oprzedni właściciel jest z PL/Szczecin). Gdybym przerejestrował w urzedzie komunikacji Szczecina, miałbym tablice zaczynające się na ZS, co oznacza pourywane lusterka itd.

Chciałbym przerejestrować auta na tablice poznańskie. Czy wymagane jest przemeldowanie się na aktualny adres zamieszkania czy można to obejść?
tookie
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2000
Auto: BMW E61

16 Paź 2012, 20:02

tookie napisał(a):Mieszkam w Poznaniu

Pracujesz,uczysz się... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Paź 2012, 20:41

Ucze sie:)......................
tookie
Nowicjusz

17 Paź 2012, 00:09

tookie napisał(a):Ucze sie:)......................

Myślę ze to nie wystarczy zeby zarejestrowac sam.w WK w Poznaniu,Podejrzewam ze musisz miec min.meldunek czasowy i atut dodatkowy wtedy to własnie nauka,praca.Ale mozesz się dowiedziec na miejscu w ich WK....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Paź 2012, 21:06

tookie napisał(a):Gdybym przerejestrował w urzedzie komunikacji Szczecina, miałbym tablice zaczynające się na ZS, co oznacza pourywane lusterka itd.

Jak ja kocham nasz wspaniały naród... Chyba tylko w Polsce jest tyle zawistnych nieudaczników, którzy zamiast polepszać swój byt, patrzą w jaki sposób zaszkodzić drugiemu człowiekowi, byle tylko nie miał lepiej ode mnie. I to wszystko w chrześcijańskim kraju, gdzie wyraźnie powiedziane jest "szanuj bliźniego swego jak siebie samego".

Powracając do tematu... Będzie prawdę powiedziawszy z tym problem, ponieważ tablice dostajesz we właściwym dla Twojego miejsca zamieszkania WK, czyli w Twoim przypadku będzie to ZS i nie sądzę, żeby coś tutaj pomógł fakt, iż uczysz się w Poznaniu. Musi być gdzieś na terenie Poznania meldunek, żeby coś w tym kierunku zrobić.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

17 Paź 2012, 22:13

Ehh nie mam pojecia co robić... Nie mam możliwości zgłoszenia zameldowania w miejscu aktualnego zamieszkania. Byłem w w Urzędzie i pani odesłała mnie z kwitkiem...

Muszę coś wymyśleć ponieważ tablice ZS to samobójstwo. =/
tookie
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...