REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
intoxication napisał(a):I teraz tak - czy przyczyny szukać w :
1. tylna felga?
2. może krzywe tarcze?
3. przekładnia?
4. coś innego?
Podczas jazdy raczej drgań nie ma , no może minimalne.
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie !!
Masz całkowicie rację,nie ma sensu sprawdzać zawieszenia ale co najwyżej podjechać na SKP i niech sprawdza owalizację tarcz hamulcowych.Istnieje taka mozliwośc.Jezeli biega o to buczenie to nie jest czasami wina lozyska...intoxication napisał(a):Też wydaje mi się,że to tarcze i jesli na nic innego nie wpadniemy to pewnie od nich zaczne
Oczywiście oglądając wizualnie-organoleptycznie stan tarcz h-ca czy klocków hamulcowych nikt nie jest w stanie stwierdzić czy faktycznie tarcze hamulcowe są dobre czy tez"zwichrowane".Bardzej pewna metodą jest sprawdzenie owalizacji na SKP.Z tego co napisałes mozna wnioskowac ze lewa tarcza hamulcowa moze być coś nie"teges"ale pewności 100% nie ma.Natomiast mówisz o przetoczeniu tarcz...intoxication napisał(a): lewym przednim czułem w pewnych momentach takie przystopowanie i później luźniejsze kręcenie.
Migi60 napisał(a):Natomiast mówisz o przetoczeniu tarcz...Nie będe tego komentował.Tylko zeby po takiej naprawie nie wyrwało Ci kierownicy z rąk w czasie ostrzejszego hamowania przy duzej prędkości..
Nie chcę tu nikogo straszyc.Nie na tym polega chyba nasza rola i przekazywana wiedza na tym forum.Powiem krótko,zeby nie było jak z tym powiedzeniem:zamienił stryjek siekierkę na kijek...kant95 napisał(a):Bez przesady
Podnieś całe tylne zawieszenie do góry.Zakręć porzadnie kołem lewym i prawym.Posłuchaj czy przy pokręceniu kołem lewym nie ma przypadkiem tego "buczenia"Pewny nie jestem ale stawiam raczej na łozysko piasty.intoxication napisał(a):Ciągle buczy mi tylne lewe koło, więc albo to felga albo coś z oponą.