Problem z 1 biegiem VW Polo V 2010

06 Lip 2018, 16:57

Witam wszystkich serdecznie. Niedawno zakupiłam auto (04.06.2018) VW Polo V 2010 r. ze 125 tys przebiegu. Dzisiaj podczas jazdy w korku zauważyłam problem z ruszaniem auta na 1 biegu. Po dodaniu gazu prędkość zwiększa się w sposób jednostajny przyspieszony, ale w pewnym momencie czuć spadek przyspieszenia i po chwili znowu prędkość wzrasta. Nie dzieje się to za każdym razem. Czy może ktoś spotkał się z takim problemem lub domyśla się co może się dziać? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie!
MagMell
Obserwowany

10 Lip 2018, 16:29

Tak dzieje się tylko na pierwszym biegu?
Dodajesz gaz jednostajnie wciskając go i nie zatrzymujesz się w pewnym momencie?

Generalnie pierwszy bieg jest bardzo czuły jeżeli chodzi o takie sterowanie gazem więc wystarczy lekkie zatrzymanie pedału i jest to dosyć mocno odczuwalne po ruchu samochodu.

Sprawdzałaś czy na drugim biegu nie występuje podobny problem który jest mniej wyczuwalny?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe mandaty – jakie kary czekają na kierowców?
    Nie każdy kierowca jest szczęśliwym posiadaczem garażu, który tak dobrze sprawdza się podczas zimowych mrozów. Zaśnieżony i zmrożony samochód należy przed podróżą odpowiednio przygotować do drogi. ...
    Model LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa
    LC 500 pokazuje przyszłość Lexusa. Wskazuje, w jakim kierunku będzie się rozwijał design, osiągi i własności jezdne naszych samochodów – mówi w wywiadzie dla portalu lexusenthusiast.com wiceprezes Lexus ...