Problem z 70mi dash cam pro

11 Gru 2020, 16:28

Witam. Mam wersję PRO z uruchomionym trybem parkingowym. Gdy po 20min bujam autem jest zero reakcji a gdy lekko stuknę paznokciem w przednia szybę to odrazu włącza się nagrywanie. Czyżby kamerka była wadliwa? Ten sensor /czujnik źle działał? Mam w ustawieniach te czucie na high. Miał ktoś taki problem? Nie wiem czy nie oddać jej na wymianę. W końcu przy uderzeniu w zderzak czy bujaniu powinna się włączyć a nie tylko jak w szybe ktoś uderzy.
Dawid001
Obserwowany

12 Gru 2020, 13:21

Podczas bujania samochodem czujnik wstrząsowy może nie zareagować. Spróbuj kopnąć, uderzyć ręką np. w oponę i zobacz czy się załączy (powinien). Tak samo jak byś lekko pięścią uderzył w słupek lub szybę boczną powinien on zadziałać. Czujnik wstrząsowy w kamerze działa na zasadzie wykrycia drgań, przez bujanie nie wytwarzasz odpowiednich parametrów na które reaguje czujnik wstrząsowy :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...