Problem z 70mi dash cam pro

11 Gru 2020, 16:28

Witam. Mam wersję PRO z uruchomionym trybem parkingowym. Gdy po 20min bujam autem jest zero reakcji a gdy lekko stuknę paznokciem w przednia szybę to odrazu włącza się nagrywanie. Czyżby kamerka była wadliwa? Ten sensor /czujnik źle działał? Mam w ustawieniach te czucie na high. Miał ktoś taki problem? Nie wiem czy nie oddać jej na wymianę. W końcu przy uderzeniu w zderzak czy bujaniu powinna się włączyć a nie tylko jak w szybe ktoś uderzy.
Dawid001
Obserwowany

12 Gru 2020, 13:21

Podczas bujania samochodem czujnik wstrząsowy może nie zareagować. Spróbuj kopnąć, uderzyć ręką np. w oponę i zobacz czy się załączy (powinien). Tak samo jak byś lekko pięścią uderzył w słupek lub szybę boczną powinien on zadziałać. Czujnik wstrząsowy w kamerze działa na zasadzie wykrycia drgań, przez bujanie nie wytwarzasz odpowiednich parametrów na które reaguje czujnik wstrząsowy :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe V generacji
    Te instalacje LPG pozwalają na wtrysk gazu w fazie ciekłej do kolektora dolotowego (konieczność nawiercenia kolektora i montażu w nim wtryskiwaczy gazowych), bądź bezpośrednio do komór spalania za pośrednictwem wtryskiwaczy ...
    Jak wezwać pomoc na drodze?
    Co zrobić z samochodem, który uległ kolizji albo awarii na drodze? Próbować jechać dalej? Wezwać przyjaciela z linką holowniczą? Zatrzymywać przejeżdżające samochody? Zestresowanemu właścicielowi uszkodzonego ...