Rejestrator z GPS i kamerą cofania

24 Gru 2020, 02:18

Witam, szukam rejestratora z następującymi cechami:
1. GPS z komunikatami o fotoradarach,
2. Kamera tylna z funkcją kamery cofania z liniami pomocniczymi.
Ewentualnie takiego, którego tylną kamerę można zastąpić jakimś chińczykiem z takimi właśnie liniami pomocniczymi...ciekawie wygląda Navitel R700, lecz nie wiem czy ma możliwość podpięcia innej kamery.
Ferris74
Obserwowany

28 Gru 2020, 18:10

Ferris74 napisał(a):1. GPS z komunikatami o fotoradarach
Nie działa to najlepiej. Owszem zależne jest to od aktualnej bazy fotoradarów ale w tym przypadku lepiej sprawdzi się nawigacja.
Ferris74 napisał(a):2. Kamera tylna z funkcją kamery cofania z liniami pomocniczymi.
Mały ekran nie nadaje się do kamery cofanie o mało co na nim widać ;/ tu lepiej zainwestować w kamerkę cofania i podłączyć ją do większego ekranu od nawigacji.

Powinno się rozgraniczyć nawigację i wideorejestrator który moim zdaniem nie powinien pełnić zbyt wielu funkcji. On powinien skupić się na nagraniu jak najlepszego obrazu i ewentualnie powiadamiać o przekroczeniu prędkości porównując ją ze znakami na drodze.

Takie rzeczy jak kamera cofania czy powiadamianie o fotoradarach powinno zostawić się innemu urządzeniu które będzie w stanie wydajniej takie rzeczy obsłużyć jak typowa nawigacja.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Gru 2020, 19:46

Słuszne uwagi...lecz szukam kompromisu, żeby nie mieć na szybie kilku ekranów, stąd chęć zakupienia jednego urządzenia.
Może jakiś inny wybór zamiast navitela?
P.s. Ekran do kamery cofania ma być poglądowy więc nie musi być wielki.
Ferris74
Obserwowany

25 Sty 2021, 10:17

Nie wiem do jakiej kwoty szukasz. Może to byłby jakiś kompromis Mikavi PQ5 https://www.wideorejestratory24.pl/kame ... i-pq5-dual. Masz kamerę w lusterku, jest tylna kamera, adapter acc, wifi, gps więc kable ograniczone do minimum. Co do nawigacji i radarów, nie wiem czy nie lepszą opcję jest np Yanosik albo mapy google. Przynajmniej ja tak używam. Kamera osobno, nawigacja osobno.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Master Truck 2009 / relacja
    Już po raz piąty w Opolu odbył się Międzynarodowy Zlot Ciężarowych Pojazdów Tuningowych Master Truck. Zlot Master Truck, czyli święto podrasowanych ciężarówek, to impreza znana w całej Europie. Rokrocznie pojawiają ...