Problem z alarmem magicar?pomocy!!!!!!

27 Gru 2009, 14:27

witam,mam problem,posiadam alarm magicar w moim mondeo,mam dwa kluczyki i pilota(nie wiem czy orginalny-z czerwona kłódka zamknieta,biala otwarta,gwiazdka i płotek)przy probie uruchomienia pojazdu alarm sie wlacza i z pilota nie mozna go wyłaczyc(jedynie przez odpiecie 1 klemy z aku)bateria w pilocie jest nowa.w jednym z kluczyków jest dioda i bateria taka jak w zegarku-tyle ze bateria nie działa(klucz bez zadnego przycisku).......oczywiscie auta nie mozna odpalic bo alarm odciol dopływ paliwa..........co mam robic-pomozcie,pozdr
nie wiem czy to wazne ale auto zgasło mi podczas jazdy,i alarm sie nie właczył,dopiero potem sie bawiłem pilotem i alarm sie chyba właczył-choc wczesniej wogóle nie działal:(
adrianszym
Nowicjusz

Miejscowość: klodzko

08 Sty 2010, 19:30

czyli od momentu zakupu nie uzywałes tego alarmu ?
proponuje skorzystać z usług jakiegoś elektronika żeby pomierzył i sprawdził o co chodzi. a jak go neiużywasz to go najnormalniej w świecie wypnij.
prazio
Nowicjusz

Miejscowość: Stocin

16 Sty 2010, 01:13

masz podłączony alarm zapewne do imobilajzera jesli masz i on odciął ci paliwo
co to dokładnie za auto?
sprawdz pod maska czy nie masz gdzies czegos na przewodzie paliwowym załozonego z kabelkiem. Mozesz sprawdzic czy dochodzi prąd próbnikiem i spróbowac podac napiecie chociaż lepiej jak bys to zdjął z przewodu i połączył obydwda końce przez kawałek miedzianej rureczki i dwa zaciski.

jesli to diesel szczególnie pompa rotacyjna lucasa to jak dostanie sie powietrze do przewodu to moze nie zapalic od rozrusznika :!:
Kiler_kg
Nowicjusz

Miejscowość: Kołobrzeg
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bieżnikowanie opon - nie tylko w czasie kryzysu
    Rok 2011 był dla polskich bieżnikowni bardzo dobry. Wszystkie zakłady bieżnikujące opony odczuły zwiększony popyt na opony bieżnikowane zwłaszcza w drugiej połowie roku. Tendencja wzrostowa widoczna też była w pierwszych ...