Problem z alarmem

28 Gru 2008, 16:53

Piter napisał(a):Napisałeś: "Czy da sie coś zrobić z tym jestem 2467km od domu" Mława jest tak daleko od Twojego domu?

Co do alarmu-tak jak kolega mówił, jak auto jest na gwarancji i alarm był zakładany w serwisie OPLA to dzwoń, jeśli bezpłatnie będą holować samochód.

No ja jade do niemiec.. =/ a nie mam gwarancji ani nic z tego
OPEL_ASTRA94
Nowicjusz

19 Sty 2009, 12:22

witaj miałem kiedyś podobny problem z samochodem dziadka - punto z 1998r. - tak samo się samochodzik zachowywał - alarm nie był sprzężony z centralką. - posiadałem taki sam dokładnie pilot - tylko, że w moim przypadku pilot po wymianie baterii zareagował tzn. wyłączył syrenę ale musiałem otworzyć na 45 sekund drzwi kierowcy wtedy podobno alarm się "stroił" i po 45 sekundach otwartych drzwi zamknąłem drzwi - naciskając na pilocie przycisk, który w tym momencie rozbroił alarm a potem musiałem znowu nacisnąć przycisk aby alarm się uzbroił i znowu naciskam przycisk alarm rozbrojony - samochód zaczął palić normalnie :-) - gdyby nie telefon komórkowy i dziadek, który akurat pamiętał sekwencję i procedurę kroków które trzeba było uczynić aby samochodzik ruszył byłbym ugotowany . nie wiem jak w Twoim przypadku "zaprogramowany" jest alarm .
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna