Problem z alarmem

23 Mar 2009, 16:11

Witam mam takie pytanie jak mozna odbezpieczyc alarm to znaczy juz napisze co mi sie stalo wlaczylem alarm zamknelem auto potem otworzylem z pilota i znow chcialem zamknac ale bylo tylko 1 raz pip i alarm jak by sie zablokowal nie mozna nic zrobic jakims cudem autko odpala ale centralka wariuje co to moze byc lub jak to zrestartowac ten alarm .. pomocy jak ktos mial cos takiego moze aku wypiac na jakis czas,,,,
Ostatnio edytowany przez vectra96, 24 Mar 2009, 08:59, edytowano w sumie 1 raz
vectra96
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnow
  • 23 Mar 2009, 20:25

można spróbować wypiąć aku. Jeśli to nie pomoże trzeba jeszcze raz zaprogramowAĆ pilot od alarmu. Jeśli masz instrukcję to zrobisz to sam. Ja coś podobnego miałem w T4 (alarm ALCATRAZ)
    Badbit
    Początkujący

24 Mar 2009, 09:01

A jak nie bede mial zadnego opisu do tego alarmu to jak monza go zaprogramowac samemu .. i na ile bym musial rozlaczyc alarm .. na jaki czas na noc czy dluzej a moze krocej
    vectra96
    Nowicjusz

24 Mar 2009, 14:59

akumulatot wystarczy wymiąć na kilka sekund. Jeśli chodzi o zaprogramowanie od nowa alarmu to już nie pamiętam( trzeba było przycisąć któryś z przycisków w pilocie i ileś razy przekręcić kluczykiem, ale to w moim przypadku ). Najlepiej podjedź do jakiegoś elektryka
    Badbit
    Początkujący

24 Mar 2009, 15:00

PS. sorki za błędy ale ta pogoda chyba tak na mnie działa
    Badbit
    Początkujący

25 Mar 2009, 08:43

nie patrze na bledy oki tak sproboje i powiem czy cos pomoglo dziekuje za porady pozdrawiam
    vectra96
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Schemat kostki ISO - podłączenie przewodów
      Jak podłączyć kostkę ISO? Zapewne sporo Was zastanawia się nad tym od czego są poszczególne piny w zespolonej kostce. Postaram się to wyjaśnić i wrzucić schemat (jest on już na forum ale ciężko go w tej chwili znaleźć) ...

25 Mar 2009, 16:27

juz pomoglo byl wypiety kabel jeden i fakt restart dal rade dziekuje i uwazam temat za zamkniety prosze go zamknac bo ja nie umiem pozdro dla Fanuw Opelka
    vectra96
    Nowicjusz