Problem z wstecznym vecyra A 1,6s

24 Mar 2009, 09:43

Witam mam problem z wstecznym biegiem nie zawsze mi wskakuje bo jak daje wsteczny bieg to jade do przodu a jak sobie proboje to raz na jakis czas wskoczy bo slychac jak to naprawic samemu zeby byl wtedy kiedy ja potrzeboje a nie jak mu sie zachce czy tylko mi zostaje mechanior ... posiadam od nie dawna opla vectre a 1,6 s i jak mozna to co to jest za oznaczenie to S..
vectra96
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnow
  • 24 Mar 2009, 16:55

moze chodzi o wybieraki albo trzeba naciagnac linke od sprzegla
    >>>kamil<<
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: zabrze

24 Mar 2009, 19:36

a ile ma przebiegu ten samochod moze byc tak jak kolega napisal ze linke sprzegla trzeba naciagnac ale nie koniecznie moga byc ciegna biegow jesli jest duzy przebieg

A literka S odnosi sie do typu silnika ktory ma 88 PS czyli potocznie mowiac koni :)
    tom1988
    tom1988
    Nowicjusz

Miejscowość: slask

25 Mar 2009, 07:41

to znaczy jest tak jak wcisne na max sprzeglo i dam w lewo lewrek podciagne do gory i szybko do siebie to wejdzie nie zawsze za pierwyszym razem ale wskoczy .. to mowicie ze linke podciagnac od sprzegla czy cos inne ..
    vectra96
    Nowicjusz

25 Mar 2009, 15:29

tak wielkie dfzieki jednak naciaglem linke od sprzegla i juz hasa wsteczny dziekuje za rady pozdrawiam wszystkich obecnuch forumowiczow tej strony
    vectra96
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda NSX
      Pierwsza generacja Hondy NSX była autem niezwykłym. Przełomowe nadwozie wykonane w całości z lekkiego aluminium, silnik V6 znajdujący się za plecami kierowcy i niezwykłe właściwości jezdne wywoływały zachwyt. NSX powróciło ...